Echipa antrenata de Mihai Stoichita a terminat la egalitate partida cu moldovenii de la Serif Tiraspol, scor 1-1, si a pierdut astfel orice sansa de calificare in 16-imile de finala ale Ligii Europa.
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat ca nu are ce sa le reproseze jucatorilor ros-albastri dupa ratarea calificarii in 16-imile Ligii Europa, pentru ca au jucat bine, dar "mingea nu a intrat in ate", relateaza NewsIn.

"Nu am ce sa le reprosez, pentru ca baietii au muncit mult. Daca mingea nu vrea sa intre, asta e situatia. Au ratat si ei, dar mai clare au fost ocaziile noastre, am avut si o bara la Kapetanos. I-am dominat clar, dar nu am putut sa bagam mingea in ate. Steaua nu a jucat rau deloc", a spus Becali, la GSP TV, dupa care a facut cateva comentarii la adresa unor jucatori: "Tanase nu prea a jucat nimic in acest meci. Asta este, nu stiu ce e cu el, dar daca stai cu o bomba sexy, bomba esti. Bicfalvi nu prea a intrat in meci deloc. Stancu nu e nici el la nivelul la care a fost"

Becali a adaugat ca nu a fost foarte incantat de sistemul de joc folosit de Mihai Stoichita: "Noi am mai jucat in combinatia asta 3-4-3 si nu prea s-a legat nimic, nu stiu ce sa zic. Daca tot a jucat Stoichita pe atac, ar fi trebuit sa il bage pe Andrei Ionescu sau pe Dayro de la inceput. Kapetanos nu a intrat de la inceput pentru ca mai trebuie folosit si in campionat".

In schimb, antrenorul echipei Steaua, Mihai Stoichita, a declarat ca este suparat dupa ce ros-albastrii au pierdut orice sansa de accedere in primavara europeana, insa mai dezamagit este de prestatia unora dintre jucatorii sai.

"Sunt dezamagit dupa acest joc, dar nu atat de rezultat, cat mai mult de prestatiile unor jucatori. Sunt doi sau trei baieti care ar trebui sa se gandeasca bine ce vor sa faca mai departe. Daca joci la Steaua, trebuie sa dai mai mult pe teren. Serif este o echipa buna, darza, pregatita foarte bine fizic si mental si nu m-a surprins. Au avut cateva ocazii in prima repriza, iar ulterior noi ne-am descoperit si ei au marcat. Tactic, au evoluat foarte bine", a spus Stoichita, potrivit Jurnal.md, citat de NewsIn.

Tehnicianul a tinut sa le multumeasca fanilor stelisti care au fost prezenti pe stadion, pentru ca au creat o atmosfera foarte frumoasa: " Fanii nostri au fost fantastici, iar faptul ca au venit de la Chisinau sa ne sustina a fost extraordinar. Chiar m-am dus cu Basarab Panduru si i-am aplaudat la finalul jocului. Acum mi-as dori sa venim sa jucam un amical cu Serif".

Acesta a fost primul meci din grupele Ligii Europa, din deplasare, pe care Steaua l-a jucat cu propriii suporteri in tribune. La acest joc nu au avut acces fani din Romania, insa gazdele le-au permis accesul celor din Republica Moldova. La celelalte doua partide, cu Fenerbahce si Twente, oficialii Stelei au cerut ca suporterii sa nu fie lasati pe stadion pentru a nu crea incidente pentru care ros-albastrii ar fi putut fi sanctionati de UEFA. Pe stadionul din Tiraspol au fost prezenti aproximativ 600 de sustinatori ai formatiei din Ghencea, majoritatea sositi de la Chisinau.

La meciul de la Tiraspol a vrut sa asiste si premierul moldovean Vlad Filat, dar acestuia i-a fost interzis de catre administratia de la Tiraspol sa intre pe stadion. "As fi dorit foarte mult sa pot sa fiu la acest meci, insa, din pacate, toate incercarile mele de a fi prezent pe stadion s-au lovit de refuzul administratiei de la Tiraspol. Nu inteleg de ce, dar sunt in situatia in care sunt", a declarat miercuri premierul Filat.

In celalalt meci al grupei, Fenerbahce a reusit sa se impuna la limita, scor 1-0, pe terenul lui Twente, prin golul marcat de Diego Lugano.

Clasamentul Grupei H dupa disputarea a cinci etape: 1. Fenerbahce 12p (calificata), 2. Twente 7p, 3. Serif Tiraspol 5p, 4. Steaua 3p.

In ultima etapa din Grupa H a Ligii Europa, Steaua va juca pe teren propriu, cu olandezii de la FC Twente, in timp ce Serif va evolua in deplasare, cu turcii de la Fenerbahce.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.