Forul mondial de fotbal a decis ca Franta, campioana mondiala din 1998 si finalista din 2006, sa nu fie inclusa in urna capilor de serie pentru tragerea la sorti a grupelor Campionatului Mondial din 2010, informeaza site-ul oficial al FIFA.

Cele opt echipe nationale capi de serie sunt gazda Africa de Sud, Italia, detinatoarea titlului, alaturi de Argentina, Brazilia, Anglia, Germania, Olanda si Spania. FIFA a precizat ca urnele valorice au fost compuse in functie de clasamentul pe luna octombrie 2009, informeaza NewsIn.

In urna a doua se vor afla echipele din Asia (Australia, Japonia, Coreea de Nord si Coreea de Sud), cele din zona Americii de Nord, Centrale si din Caraibe (Honduras, Mexic, Statele Unite) si Oceania (Noua Zeelanda).

In urna a treia se gasesc formatiile din Africa (Algeria, Camerun, Coasta de Fildes, Ghana, Nigeria) si America de Sud (Chile, Paraguay, Uruguay).

Echipele nationale din Europa se vor afla in urna a patra. Acestea sunt: Danemarca, Franta, Grecia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Elvetia.

Gazda Africa de Sud va ocupa automat pozitia A1, iar restul echipelor vor fi plasate in grupele de la B la H, pe prima pozitie.

Vor fi respectate si criteriile geografice, ceea ce inseamna ca doua tari din aceeasi confederatie nu vor fi in aceeasi grupa, cu exceptia celor din Europa, unde pot fi cel mult doua in aceeasi grupa.

Tragerea la sorti a grupelor Campionatului Mondial din 2010 va avea loc vineri, la Cape Town.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.