Cluburile din Premier League au platit suma de 70,6 milioane de lire sterline catre agentii jucatorilor, in perioada octombrie 2008-septembrie 2009, informeaza Sky Sports.

Banii au fost achitati pentru diverse comisioane pe care le-au platit gruparile in ultimele doua perioade de transferuri. Manchester City este echipa care a platit cel mai mult catre impresari, aproape 13 milioane de lire sterline, dupa ce clubul i-a transferat in vara pe Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor, Joleon Lescott, Gareth Barry si Roque Santa Cruz, scrie NewsIn.

Chelsea ocupa locul secund in clasamentul celor mai mari cheltuieli catre impresari, cu 9,5 milioane de lire sterline, urmata de Liverpool, cu 6,7 milioane, si Tottenham, cu 6,1 milioane de lire sterline.

Campioana Manchester United a cheltuit doar 1,5 milioane de lire sterline, iar nou-promovata Burnley a platit agentilor 468.000.

Reprezentantii Federatiei Engleze de Fotbal s-au aratat multumiti ca aceste sume au fost facute publice. "Cluburile ofera mai multa transparenta in piata transferurilor. Este pentru prima data cand se vede exact ce sume au fost cheltuite pentru agenti", a spus purtatorul de cuvant al forului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.