Pugilistul roman Lucian Bute l-a invins, sambata noapte, la Quebec, pe mexicanul Librado Andrade, prin KO in repriza a 4-a, si si-a aparat pentru a patra oara centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.
Bute a dominat primele trei reprize, iar in runda a patra a reusit sa il trimita la podea de doua ori pe Andrade, prima data printr-o directa de stanga, iar a doua oara, de aceasta data decisiv, printr-un upercut la ficat, potrivit NewsIn.

Bute a avut o bursa de 908.000 de dolari la acest meci, primul pentru el transmis in direct pe HBO, unde a fost comentat de fostul campion mondial Lenox Lewis. Palmaresul celor doi boxeri dupa acest joc era: Bute - 25 de victorii, 20 prin KO, Andrade 28 de victorii, 21 prin KO, 3 infrangeri. Andrade a suferit prima infrangere prin KO din cariera.

Meciul disputat la Quebec, in fata a 16.000 de spectatori, a fost al doilea dintre Bute si Andrade, dupa cel din 24 octombrie 2008, care s-a incheiat cu victoria romanului la puncte. In acea lupta, Bute a fost ingenuncheat si numarat pentru prima data in cariera de profesionist, in runda a 12-a, iar Andrade si staff-ul sau au acuzat la final ca pugilistul columbian trebuia sa castige prin KO. De altfel, sportivul roman a admis apoi ca Librado Andrade a fost cel mai puternic adversar pe care l-a intalnit in cariera.

De la meciul de anul trecut, Andrade a fost nevoit sa lupte intr-o confruntare cu ucraineanul Vitali Tispko, pe care l-a invins la puncte si a castigat astfel dreptul de a se bate din nou cu Bute pentru titlul mondial.

Lucian Bute (29 de ani) a devenit campion mondial IBF la categoria supermijlocie la 19 octombrie 2007, cand l-a invins prin KO in repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci, Bute si-a aparat centura in trei randuri. La 29 februarie 2008 l-a batut pe americanul William Joppy, prin KO tehnic in repriza a 10-a, la 24 octombrie s-a impus la puncte, la capatul unui meci controversat, in fata mexicanului Librado Andrade, iar la 13 martie s-a impus prin KO tehnic in runda a 4-a in fata columbianului Fulgencio Zuniga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.