Interul nationalei de handbal feminin a Romaniei, Carmen Amariei, a declarat, sambata, ca selectionata tricolora are o sansa enorma sa joace finala mare a Campionatului Mondial din China, pe care spera sa o castige.
"Este o sansa enorma pentru noi si speram sa ajungem in finala mare, unde sa pierdem argintul. Nu avem nevoie de loc special in bagaje pentru medalie, pentru ca ea va sta la gat", a spus Carmen Amariei, potrivit NewsIn.

Capitanul nationalei tricolore, Cristina Varzaru, a vorbit si ea despre posibilitatea castigarii unei medalii: "Daca e sa privim grupa, avem un culoar bun, dar imi e greu sa spun ca vom lua o medalie. Eu ma gandesc doar la 5 decembrie si nu pentru ca e ziua mea, ci pentru ca atunci avem primul meci. Noi nu ne temem de nimeni, dar sunt factori precum forma de moment care vor influenta meciurile. Vrem sa ne canalizam toata energia pe acest Mondial, tocmai de aceea am stabilit in vestiar ca nu vom mai citi presa pe tot parcursul competitiei".

Selectionerul Radu Voina a precizat, pentru NewsIn, la ce se asteapta in China: "E normal sa se doreasca o medalie, dupa ce am castigat Cupa Mondiala. Acea victorie ne-a adus o presiune in plus, pentru ca acum suntem priviti cu alti ochi. Poate era mai bine sa pornim ca outsider, dar acum suntem printre favorite. La Aarhus, fetele au jucat relaxate si, in afara de partida cu Rusia, cred ca au aratat ce pot. Presiune acestor spuse despre o medalie deja se simte, dar eu nu sunt cel care sa promit ceva, vreau sa o luam pas cu pas. Vom merge acolo, vom juca si vom vedea ce vom face".

Lotul pe care Radu Voina il va deplasa in China este urmatorul:

Portari: Florentina Stanciu, Paula Ungureanu, Andreea Smedescu;

Jucatoare de camp
: Ada Nechita, Cristina Varzaru, Ramona Maier, Iulia Puscasu, Adina Meirosu, Cristina Neagu, Carmen Amariei, Narcisa Lecusanu, Oana Manea, Ionel Galca, Mihaela Tivadar, Clara Vadineanu, Ada Moldovan, Melinda Gaiger, Florina Barsan.

Romania face parte din Grupa C a turneului final, programat luna viitoare, alaturi de Norvegia, Ungaria, Japonia, Tunisia si Chile. Delegatia romana va pleca spre China sambata seara. Obiectivul tricolorelor la aceasta competitie este clasarea pe unul din primele 5 locuri. La precedentul Mondial, editia 2007, Romania a terminat pe pozitia a 4-a.

Altfel, in cadrul acestei conferinte de presa a fost anuntata semnarea parteneriatului dintre Federatia Romana de Handbal si firma Henkel, in valoare de 100.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.