Presedintele Federatiei Ucrainene de Fotbal, Grigori Surkis, a declarat, vineri, ca il doreste pe Mircea Lucescu in functia de selectioner al Ucrainei si va discuta cu patronul lui Sahtior Donetk, Rinat Ahmetov, despre posibilitatea ca antrenorul roman sa se ocupe in paralel de cele doua echipe.
"Am luat in considerare toate aspectele, am analizat pro si contra si am decis sa vorbesc cu Rinat Ahmetov despre posibilitatea ca Mircea Lucescu sa lucreze atat pentru actualul sau club, cat si pentru echipa nationala a Ucrainei. Voi propune candidatura sa la Congresul Federatiei din 18 decembrie", a spus Surkis, conform presei ucrainene, potrivit NewsIn.

Daca dorinta oficialului ucrainean se va materializa, Lucescu il va inlocui pe banca tehnica a nationalei pe Alexei Mihailicenko, al carui contract va expira la finalul acestui an. Ucraina a ratat calificarea la CM 2010, dupa ce a pierdut barajul cu Grecia, din aceasta luna.

Mircea Lucescu a preluat in 2004 pe Sahtior Donetk, care de atunci a castigat 3 titluri de campioana a Ucrainei (2005, 2006, 2008), o Cupa a Ucrainei (2008) si doua Supercurpe (2005, 2008), dar si ultima editie a Cupei UEFA (2009).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.