Echipa de Formula 1 BMW Sauber va ajunge in proprietatea omul de afaceri Peter Sauber, si nu la fondul de investitii Qadbak Investment, asa cum era stabilit in luna septembrie, a anuntat constructorul german de automobile, informeaza AFP.

BMW si Peter Sauber au ajuns la un acord in cursul zilei de joi, acesta fiind conditionat de inscrierea echipei in Campionatul de Formula 1 din 2010, a precizat BMW intr-un comunicat. Constructorul nu a anuntat care sunt motivele pentru care a renuntat la acordul cu Qadbak, care era condusa de mai multi oameni de afaceri arabi.

"Sunt foarte multumit ca s-a ajuns la aceasta solutie. Sunt convins ca noua echipa va avea un viitor foarte bun in Formula 1. Ne asteapta noi provocari. Vreau sa multumesc celor de la BMW pentru acesti patru ani"
, a declarat Peter Sauber, potrivit NewsIn.

Echipa anuntase la finalul lunii iulie ca va renunta sa participe la competitie dupa finalul sezonului 2009 din cauza faptului ca va adopta o noua strategie privind investitiile. BMW a terminat in sezonul care s-a incheiat pe locul 6 in clasamentul constructorilor, cu 36 de puncte.

Peter Sauber, in varsta de 66 de ani, este prezent in sportul cu motor din anii 1970, iar in 2005 a cedat echipa catre BMW, desi a ramas implicat in dezvoltare tehnica. Sediul echipei de Formula 1 va ramane in Elvetia, dar numarul angajatilor va scadea de la 388 la 250.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.