Sportivul roman Valeriu Calancea a castigat, vineri, medalia de bronz la stilul aruncat, categoria 94 de kilograme, in cadrul Campionatelor Mondiale de haltere din Coreea de Sud, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Calancea a reusit sa urce pe treapta a treia a podiumului dupa ce a ridicat 211 kilograme, el ratand ultima incercare la 218 kilograme. Romanul a fost devansat de Vladimir Sedov (Kazahstan), cu 217 kilograme, si Kim Seong Jong (Coreea de Sud), cu 218 kilograme, relateaza NewsIn.

La stilul smuls al aceleiasi categorii, Calancea a ratat toate cele trei incercari si a terminat pe locul 25, aceeasi pozitie ocupand-o si in clasamentul general. La smuls aurul a fost castigat de Vladimir Sedov (Kazahstan), el reusind sa se impuna si in clasamentul general.

Calancea a adus astfel a doua medalie a Romaniei la CM din Coreea de Sud, dupa ce Ninel Niculescu a cucerit argintul la stilul smuls, categoria 69 de kilograme. De altfel, delegatia tricolora la turneul final a fost formata doar din cei doi sportivi. In clasamentul pe medalii Romania ocupa locul 9, in timp ce pe prima pozitie se afla China, cu 33 de medalii (18 aur, 8 argint si 7 bronz).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.