Pugilistul roman Lucian Bute a declarat ca este pregatit sa-l intalneasca din nou pe mexicanul Librado Andrade in meciul pentru titlul mondial IBF si sustine ca nu va mai intampina dificultati in a-l invinge asa cum s-a intamplat la prima intalnire, informeaza presa canadiana.

"Sunt intr-o forma psihica extraordinara, am un plan inainte de acest meci si vreau ca acum sa reglez situatia cu Andrade, sa lamurim lucrurile. In primul meci am castigat 10 reprize din 12, acum vreau sa ma impun in toate. Nu stiu ce planuri are el, dar pot sa va asigur ca Andrade nu va castiga, poate doar ma va obosi un pic. Daca va decide sa ma atace inca de la inceputul meciului, va avea impresia ca se bate cu o fantoma si va lovi mai mult aerul", a spus Bute, potrivit NewsIn.

Romanul a afirmat ca nu a ramas cu sechele dupa primul meci cu Andrade, dar isi aduce aminte cu tristete de momentele in care a fost aproape sa piarda acea disputa.

"Nu sunt traumatizat de ultimele secunde ale primului meci cu Andrade si nici nu voi fi. Evident, imi amintesc de acele clipe agonizante, dar in acelasi timp stiu ca eu am fost vinovat pentru ce s-a intamplat deoarace am facut o greseala tactica. Nu aveam de ce sa il atac eu pe Andrade in ultima repriza, mai ales ca aveam un avantaj consistent la puncte. Ei bine, mi-am invatat lectia. Acum insa nu trebuie sa isi mai faca nimeni griji pentru mine", a conchis boxerul.

Lucian Bute va boxa duminica dimineata cu Librado Andrade pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Acesta este al doilea meci dintre cei doi pugilisti, dupa cel din octombrie 2008, cand Bute l-a invins pe mexican. Partida de atunci a fost una controversata deoarece romanul a fost trimis la podea in ultimele secunde ale intalnirii, dar a reusit sa se ridice.

Decizia celor trei arbitri-judecatori a fost in unanimitate in favoarea lui Bute: 117-109, 115-111, 115-110. Mai multe voci din lumea boxului au declarat atunci ca romanul trebuia sa piarda.

Meciul va avea loc in Quebec intr-o sala cu peste 15.000 de locuri si va fi transmis in Romania de TVR 1, incepand cu ora 5:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.