Tribunal de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat, miercuri, suspendarea de doi ani pe care sportiva germana Claudia Pechstein, cvintupla campioana olimpica la patinaj viteza, a primit-o din partea Federatiei Internationale de Patinaj, informeaza AFP.

Federatia Internationala de Patinaj a descoperit in analizele patinatoarei "valori anormale si schimbari anormale ale valorilor unor substante" si a decis sa o suspende la data de 3 iulie 2009, pana in anul 2011. Germanca a devenit astfel prima sportiva care a fost suspendata in uma unor anomalii descoperite in pasaportul sau biologic, scrie NewsIn.

Aceasta a declarat mereu ca este nevinovata si a facut apel la TAS, in speranta ca suspendarea sa va fi anulata si va putea participa pentru a 6-a oara consecutiv la Jocurile Olimpice din 2010 de la Vancouver.

Claudia Pechstein are in palmares 9 medalii la Jocurile Olimpice (5 de aur, 2 argint, 2 bronz), 41 de medalii la Campionatele Mondiale (6 aur, 26 argint, 9 bronz), 9 medalii la Campionatele Europene (2 aur, 5 argint, 2 bronz) si alte 13 medalii la Cupa Mondiala (3 aur, 8 argint, 2 bronz).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.