Unirea Urziceni a reusit marti sa invinga formatia spaniola FC Sevilla, asigurandu-si calificarea in Liga Europeana

Cum s-a marcat golul:

1-0, min. 45: Brandan a executat o lovitura libera de la mijlocul terenului pana in careul spaniolilor, de unde Dragutinovic a trimis in poarta cu o lovitura de cap imparabila pentru Varas. Unirea Urziceni a reusit sa deschida scorul in minutul 2, prin Pablo Brandan, in urma unei lovituri libere, dar arbitrul Ovrebo a anulat golul pe motiv de ofsaid la Bilasco, atacantul ialomitean participand si el la faza.

Ibericii au ratat o mare ocazie in minutul 8, cand Kanoute a trimis in bara din stanga portii lui Arlauskis din sase metri. Peste numai 11 minute, Negredo a trimis in bara transversala, profitand de o imprudenta a lui Arlauskis.

In minutul 78, Bilasco s-a accidentat, insa fotbalistii Sevillei nu au aruncat mingea in afara terenului si au continuat jocul, fiind opriti in cele din urma de arbitrul. Banca tehnica a spaniolilor a protestat vehement decizia, in timp ce antrenorul Unirii, Dan Petrescu, le-a reprosant acestora lipsa de fair-play, fiind cu greu oprit de managerul Mihai Stoica sa nu ajunga la adversari. De altfel, fostul international roman a vociferat continuu la adresa brigazii norvegiene.

Fundasul sarb Ivica Dragutinovic se afla la al doilea autogol din cariera pe stadionul din Ghencea. In sezonul 2004-2005 al Cupei UEFA, in faza grupelor, cand era legitimat la Standard Liege, acesta a marcat in propria poarta in partida cu Steaua, pierduta, scor 0-2.

Aceasta este prima victorie a unei echipe romanesti intr-un meci din faza grupelor Ligii Campionilor disputat pe teren propriu, dupa cea reusita de Steaua cu Widzew Lodz, scor 1-0 in editia 96-97.

In urma acestui succes, Unirea Urziceni a devenit echipa din Romania care a reusit sa adune cele mai multe puncte in cadrul fazei grupelor Ligii Campionilor, avand in acest moment 8, cu doua mai mult decat precedentul record. Pana acum, Romania a mai avut doua reprezentante in sase editii, Steaua si CFR Cluj. Formatia din Ghencea a obtinut 6 puncte in sezonul 1994-1995, 6 puncte in 1995-96, 4 puncte in 1996-97, 5 puncte in 2006-07 si 1 punct in 2007-08, in timp ce CFR Cluj a realizat 4 puncte in sezonul 2008-2009.

De asemenea, formatia ialomiteana a devenit prima echipa romaneasca care a inregistrat doua victorii in cadrul grupelor Ligii Campionilor.
In celalalt meci din grupa, VfB Stuttgart s-a impus in deplasarea de la Rangers, scor 2-0.

Clasamentul inaintea grupei:

  • 1. FC Sevilla 10p
  • 2. Unirea Urziceni 8p
  • 3. VfB Sttutgart 6p
  • 4. Rangers 2p.

Dupa ce si-a asigurat deja pozitia a treia, care o califica in 16-imile Ligii Europa, Unirea Urziceni mai are nevoie de un singur punct in deplasarea de la Stuttgart din ultima etapa, programata pe 9 decembrie, pentru a se califica in optimile Ligii Campionilor, in premiera pentru o echipa din Romania

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.