Comisia Centrala a Arbitrilor a anuntat, marti, ca in Liga I exista o crestere a duelurilor in care jucatorii isi folosesc neregulamentar bratele, iar recomandarea forului catre arbitri este ca acestia sa sanctioneze dur un astfel de comportament lipsit de fair-play.

"Exista o tendinta in crestere privind folosirea neregulamentara a corpului si, in general, a bratelor/coatelor in lupta pentru minge ce duce la periclitarea integritatii fizice a adversarului si la ranirea acestuia. Comisia recomanda tuturor arbitrilor sa nu tolereze aceste manifestari lipsite de respect si sa le sanctioneze drastic. Arbitrii au responsabilitatea de a proteja jucatorii de eventualul joc dur al adversarilor, iar orice contact care implica folosirea excesiva a fortei trebuie considerat greseala grava si sanctionat cu eliminare. Arbitrii care nu se vor conforma dispozitiilor vor fi retinuti de la delegari", se arata intr-un comunicat al CCA, citat de NewsIn.

Comisia Centrala a Arbitrilor nu s-a adresat doar arbitrilor si a transmis un mesaj si catre ceilalti participanti la joc, in speta antrenorii si jucatorii, sugerandu-le acestora sa ia masuri pentru evitarea unor incidente neplacute. Asta, in conditiile in care asemenea gesturi pot duce la accidentari grave, dar si la suspendari pentru jucatorii care lovesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.