Mijlocasul englez a fost surprins in timpul finalei MLS ca folosea un inhalator, el fiind bolnav de o forma de astm, dar medicii sustin ca nu va avea probleme in Africa de Sud, unde sase dintre stadioane sunt situate in orase aflate la altitudini mari, informeaza The Guardian.

Beckham are astm inca din copilarie, iar purtatorul lui de cuvant, Simon Oliveira, spune ca jucatorul in varsta de 34 de ani are o forma usoara, care nu-i afecteaza evolutia pe teren.

"David sufera de aceasta boala de cand era copil, dar este evident ca jocul sau nu a fost influentat de acest lucru. Nu a vrut sa faca public acest lucru. Multi sportivi foarte buni sufera de astm si nu au nicio problema", a spus Oliveira, potrivit NewsIn.

Doctorul John Moore-Gillon a explicat ca sportivii pot evolua fara probleme, chiar daca au astm, in cazul in care boala este tinuta sub control.

"Faptul ca el este bolnav de mult, dar a ajuns un fotbalist atat de bun, demonstreaza ca nu va avea probleme in continuare", a afirmat acesta, dar a adaugat ca unele substante din inhalatoare pot fi considerate dopante.

Printre sportivii care sufera de astm sunt Paula Radcliff, alergatoare la maraton, fostul rugbist Austin Healy, dar si fotbalistul Paul Scholes.

Fostul capitan al Angliei urmeaza sa revina din luna ianuarie la AC Milan, sub forma de imprumut, pentru a avea sanse mai mari sa fie selectionat de selectionerul Fabio Capello in lotul pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.