Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat ca meciul cu FC Sevilla este unul important, atat pentru echipa sa, cat si pentru fotbalul romanesc, deoarece o eventuala victorie care i-ar putea aduce calificarea in optimi ar reprezenta o performanta istorica.

"Este un meci important pentru Unirea, pentru tara si pentru fotbalul romanesc. Suntem pusi in fata unei performante mari. Prima sansa o are Sevilla, ea este marea favorita, mai ales ca Real Madrid si Barcelona se bat cu ei la titlu in Spania. Avem sansa noastra mica, ne vom lupta pentru ea. Va fi un miracol daca vom castiga si ne calificam in primele 16 echipe. Un meci nul ar fi bun, dar nu ne-ar garanta calificarea in optimile competitie, poate doar in Liga Europa. Acest meci e mai accesibil, pentru ca in ultima etapa, cu Sttugart, va fi aproape imposibil sa obtinem victoria", a spus Petrescu, potrivit NewsIn.

Tehnicianul ialomitenilor a facut si o comparatie intre cele doua echipe care se vor confrunta marti pe arena din Ghencea: "Nu stiu daca vom evolua ofensiv, noi jucam mereu ofensiv, aglomerat, si incercam sa castigam. Ne-am creat ocazii si in tur, sunt convins ca acum vom avea mai multe. Daca ataci cu Mercedesul si ataci cu Dacia, Mercedesul castiga pana la urma. Trebuie sa muncim mai mult si sa alergam dublu, dar trebuie sa atacam. Sevilla poate sa fie relaxata si sa joace bine, dar poate sa menajeze si anumiti jucatori, insa are un lot de 19 fotbalisti foarte puternic. Fabiano e golgheterul competitiei si cred ca isi va dori sa joace si el".

Fundasul Pablo Brandan a spus ca partida cu Sevilla este foarte importanta pentru jucatorii Unirii, dar si pentru intreg fotbalul romanesc: "Va fi un meci foarte greu. Asteptam de mult aceasta sansa. Vom intalni o echipa mare, insa suntem optimisti si avem incredere ca vom face un meci foarte bun. Acest meci e foarte important pentru Romania, dar si pentru noi, jucatorii, pentru ca ne poate schimba viata. Am avut noroc ca am ajuns la Urziceni, sper sa scriem istorie pentru echipa si pentru Romania".

Unirea Urziceni va juca marti, de la ora 21:45, cu FC Sevilla, in etapa a 5-a a Ligii Campionilor, pe arena din Ghencea. In prima etapa, Sevilla a castigat cu 2-0. Dupa patru etape, clasamentul Grupei G arata astfel: 1. FC Sevilla 10p 2. Unirea Urziceni 5p 3. VfB Stuttgart 3p 4. Rangers 2p.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.