Jamaicanul Usain Bolt si mericanca Sanya Richards, au fost desemnati atletii anului 2009, de Federatia Internationala de Atletism, duminica, la Monaco.

Triplu medaliat cu aur (100 m, 200 m, stafeta 4x100 m) la Mondialele de atletism de la Berlin, Bolt, in varsta de 23 de ani, a mai primit aceasta distinctie si anul trecut datorita celor 3 medalii de aur la JO de la Beijing.

"A fost un sezon minunat, dar in acelasi timp epuizant. E o mare onoare pentru mine sa fiu numit atletul anului si acest trofeu vine ca o recunostinta a muncii noastre"
, a declarat Bolt potrivit IAAF.

De asemenea, americanca de origine jamaicana, Sanya Richards, care a devenit campioana mondiala in proba de 400m la Mondialele de atletism de la Berlin, a mai primit aceasta distinctie in 2006. "Am fost intrebata daca am aceleasi sentimente ca in momentul in care am devenit campioana mondiala. Cu siguranta da. Tinand cont si de celelalte sportive nominalizate, cred ca a fost o decizie foarte grea", a declarat atleta in varsta de 24 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.