Conducerea clubului italian de prima liga Palermo a anuntat ca a renuntat la serviciile antrenorului Walter Zenga.

"Palermo anunta ca l-a demis din functia de antrenor principal al echipei pe Walter Zenga. Clubul ii multumeste pentru efortul pe care l-a depus la formatie si ii ureaza numai bine pe viitor", se arata intr-un comunicat, citat de NewsIn.

Gruparea, care ocupa locul 12 in Serie A, cu 17 puncte dupa 13 etape, a remizat, scor 1-1, meciul disputat in ultima etapa contra lui Catania.

Walter Zenga a preluat in acest an pe Palermo, club la care sunt legitimati Dorin Goian si Cristian Melinte. Antrenorul italian a mai pregatit in cariera formatii precum Steaua, Steaua Rosie Belgrad sau Catania.

Fundasul roman al lui Palermo, Dorin Goian, a declarat pentru NewsIn, ca este surprins de demiterea lui Walter Zenga de pe banca tehnica si a adaugat ca oficialii gruparii din Serie A s-au pripit in aceasta privinta. "Sunt surprins sa aflu ca Walter nu mai e antrenorul echipei. Imi pare nespus de rau, m-a ajutat foarte mult in ultimii ani, este omul care mi-a oferit sansa sa evoluez intr-un campionat puternic. Cred ca trebuia sa fie lasat sa-si duca munca pana la finalul sezonului sau macar cel putin pana in iarna. Cand am venit aici mi s-a spus ca Maurizio Zamparini seamana cu Gigi Becali, are o doza de nebunie si schimba antrenorii foarte des. Cred ca s-a grabit conducerea, nu se impunea schimbarea lui Walter", a spus Goian. "Nu cred ca o sa am dificultati la echipa dupa plecarea lui. Sunt sub contract cu Palermo si nu vad ce probleme o sa avem, atat eu, cat si Melinte", a adaugat acesta.

Goian crede ca parcursul echipei din ultimele etape a fost decisiv in decizia conducerii de a-l inlocui pe Walter Zenga: "In Italia toate echipele sunt puternice, oricand poti pierde in fata unor echipe asa-zise mai mici. Acum patru etape am avut o serie foarte buna si chiar ajunsesem pe locul 5. A urmat insa o cadere in ultimul timp si am pierdut puncte importante. Lotul este unul valoros, iar obiectivul este o participare in cupele europene, probabil remiza de duminica cu Catania, un derby aici la Palermo, a contat foarte mult in decizia demiterii lui Walter".

Delio Rossi, succesorul lui Zenga pe banca tehnica a lui Palermo

Fostul tehnician al lui Lazio, Delio Rossi, a fost numit in functia de antrenor al echipei Palermo, informeaza Corriere dello Sport. Rossi a semnat cu gruparea siciliana un contract valabil pana in iunie 2011, cu optiune de prelungire pe inca un sezon. Noul antrenor al lui Palermo, care a mai pregatit in cariera sa formatii precum Foggia, Genoa sau Atalanta, va fi prezentat oficial intr-o conferinta de presa care va avea loc marti, la stadionul Renzo Barbera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.