Presedintele echipei bucurestene FC National, Gino Iorgulescu, este contestat dur de fanii clubului din Parcul cu Platani. Dupa ce in timpul campionatului suporterii marilor cluburi bucurestene Steaua, Dinamo si Rapid au atacat conducerile, a venit si randul suporterilor lui FC National sa-si "urecheze" conducatorii printr-un procedeu inedit.

In ultimele zile, cartierul Cotroceni a fost impanzit de sute de afise in care Iorgulescu este prezentat drept omul care va distruge FC National. Afisele, de marimea unei file A4, cu poza oficialului "bancar" in mijloc, se gasesc peste tot, pe cosurile de gunoi, pe cabinele telefonice sau pe stalpii de iluminat. "Acest om vrea distrugerea clubului FC National", sta scris, cu litere mari, drept titlu. Urmeaza capetele de acuzare aduse de fanii anonimi impotriva presedintelui din ultimii zece ani al gruparii "bancare". "La FC National, Gino a spus "Nu performantei!".

In schimb a spus "Da" imbogatirii nemeritate de pe urma clubului. Vanzarea a foarte multi jucatori, unii pe preturi oficiale extrem de mici (implicand comisioane grase pentru Gino)", este prima acuzatie de pe afis. Fanii sunt nemultumiti ca FC National a renuntat la toate obiectivele din acest sezon si acuza conducerea ca ar fi cedat fara lupta titlul din 2002 si finala Cupei Romaniei din 2003. "Cu toate acestea, cel mai mare dusman al clubului, Gino Iorgulescu, a mai decimat o data echipa. Totul a culminat cu vazarea lui McKain la Timisoara", scriu autorii anonimi, care considera ca australianul a fost indepartat de la club pentru ca a criticat mediocritatea in care este mentinut clubul.

Fanii il acuza pe Gino Iorgulescu ca s-a inconjurat de personaje supuse si cred ca sponsorii nu vin in Parcul cu Platani pentru ca acolo nu se doreste performanta. "FC National este pentru noi, suporterii, o pasiune. Pentru tine, doar o afacere. Acuzele sunt multe, iar concluzia una singura: Gino, lasa-ne!!!", suna incheierea manifestului. Gino Iorgulescu iese la atac ironizandu-i pe autorii manifestelor. "De zece ani tot distrug clubul. Cand voi vedea 10.000 de abonati in tribune si 5.000 dintre ei ma contesta, atunci voi face ca ei. Ma acuza sub protectia anonimatului pentru ca nu au dovezi. Si cine ma contesta? Doi-trei pensionari sau doi-trei pusti. Au dreptul lor la exprimare. Poate asa aduc mai multa lume in tribune", a declarat presedintele FC National.

Iorgulescu a mai declarat, in urma cu cateva zile, pentru ziarul Adevarul, ca nu este de acord sa vanda actiuni suporterilor atunci cand clubul va deveni S.A. "Actiunile ar trebui controlate pentru ca suporterii, daca au actiuni, vor sa vina cu pretentii", a spus presedintele FC National.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.