13 echipe din Europa, 6 din Africa, 5 din America de Sud, 4 din Asia, 3 din CONCACAF si una din Oceania vor participa la a 19-a editiei a Campionatului Mondial de fotbal, care va avea loc in perioada 11 iunie-11 iulie 2010, in Africa de Sud

Cele 32 de echipe calificate la Campionatul Mondial din 2010 sunt:

  • Zona Europa (13): Anglia, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Slovacia.
  • Zona America de Sud (5): Argentina, Brazilia, Chile, Paraguay, Uruguay.
  • Zona Africa (6): Algeria, Camerun, Coasta de Fildes, Ghana, Nigeria, Africa de Sud (din postura de tara organizatoare).
  • Zona Asia (4): Australia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Japonia.
  • Zona CONCACAF (3): Honduras, Mexic, Statele Unite.
  • Zona Oceania (1): Noua Zeelanda.

A 19-a editie a Cupei Mondiale va avea loc intre 11 iunie si 11 iulie 2010, in Africa de Sud. Tragerea la sorti a fazei grupelor se va efectua la 4 decembrie, la Cape Town.

Vicecampioana mondiala, Franta, a obtinut calificarea la turneul final din 2010 dupa ce a remizat, miercuri, pe teren propriu, cu Irlanda, scor 1-1. Franta a castigat in urma prelungirilor, in mansa secunda a barajului, informeaza FIFA.

Tot miercuri, reprezentativa Portugaliei a invins in deplasare, scor 1-0, echipa similara a Bosniei, in returul barajului de calificare la turneul final din Africa de Sud, dupa ce si in prima mansa s-a impus cu acelasi scor, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.