Publicatia franceza "Cahiers de football" acorda in fiecare sezon premiul Balonul de Plumb pentru cel mai slab jucator care a evoluat in campionatul din Hexagon, iar la editia din acest an au fost nominalizati 11 fotbalisti, printre care Fred, Mateja Kezman sau Kader Keita.
Cei 11 jucatori nominalizati la premiul Balonul de Plumb sunt: Stefan Babovic (Nantes / Feyernoord), Mustapha Bayal (Saint-Etienne), Stephane Dalmat (Sochaux), Nicolas Dieuze (Grenoble), Fred (Olympique Lyon / Fluminense), Kader Keita (Olympique Lyon / Galatasaray), Mateja Kezman (PSG / Zenit St. Petersburg), Ivan Klasnic (Nantes / Bolton), Luigi Pieroni (Valenciennes), Diego Placente (Girondins Bordeaux) si Elliot Grandon (Olympique Marseille / Grenoble).

Revista remarca in cazul lui Kader Keita o contuitate la acest premiu, el fiind nominalizat si la editia de anul trecut si considerat chiar unul dintre favoriti in aceasta editie, scrie NewsIn.

Premiul Balonul de Plumb sau varianta parodica a cunoscutului Balon de Aur, care se acorda celui mai bun jucator din lume, se acorda jucatorului care primeste cele mai multe voturi din partea cititorului publicatiei franceze. Distinctia va fi acordata la data de 6 decembrie, iar nominalizatii trebuie sa fi evoluat macar jumatate de sezon in Franta.

Precedentele 6 editii ale Balonului de Plumb au fost castigate de Francisc Llacer (2003), Fabrice Fiorese (2004), Benoit Pedretti (2005), Bernard Mendy (2006), Matt Moussilou (2007) si Frederic Piquionne (2008).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.