Gigi Becali a recunoscut legaturile cu un arab suspectat de terorism

Numai ca, la fel ca si in cazul fratilor Camataru, cu care Becali avea mai multe legaturi decit a declarat public, finantatorul echipei Steaua a avut relatii strinse cu Hayssam. Povesteste Gigi Becali: "Hayssam a venit prima oara la mine cind a luat IPRS-ul, a venit la mine pentru ca a crezut ca e zona mea acolo. El nu voia sa intre in teritoriul meu. Mi-a zis sa luam fabrica jumate-jumate. Cind mi-a spus ca face 300.000 de dolari, i-am zis: Ba, Omar, du-te cauta pe altii, pe mine nu ma intereseaza! Ia-l tu singur! Cu 300.000 nu-l iau, daca era 3 milioane il luam. Era afacere de 20-30 de milioane de dolari, as fi intrat sigur la apa. Ma duceam la puscarie. El mi-a zis: Ce, ba, Gigi, o iau!. In schimbul acestei afaceri, Omar a trebuit sa dea vreo trei obiective, vreo trei cladiri unora din PSD".

Fals in acte

Modul in care fabrica de piese electronice IPRS a ajuns in miinile lui Hayssam este anchetat acum de autoritati. Potrivit ziarului "Gindul", actionarii firmei Ogharit Trading, adica mama lui Omar Hayssam, Zahra Tlass Farzat, si Ghandi Khatab, au prezentat documente false la privatizarea fabricii, in mai 2003! Abia dupa doi ani, in aprilie 2005, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis sa anuleze contractul de privatizare al IPRS.

"Prieten nu sint cu Haysam pentru ca in 15 ani nu l-am vazut decit de vreo 4 ori. Nu stiu decit ca lua brinza si lapte de la noi si ca s-a insurat cu o romanca, a facut 7 copii"
Gigi Becali

"Nu e implicat in rapirea ziaristilor"

Tot Gigi Becali dezvaluie ca a avut o alta intilnire cu Hayssam in momentul in care autoritatile au inceput ancheta in cazul privatizarii IPRS. "A venit la mine si mi-a zis: Uite, ba, Gigi, blestemata asta de IPRS, unde am ajuns.... Eu voiam sa cumpar un teren de acolo, de linga fabrica, voiam sa-i dau 70.000 de dolari doar pe 3.000 de metri. I-am spus: Omar, atunci nu am luat cu 300.000 jumate de fabrica, da-mi acum terenul asta!. Mi-a raspuns: Ba, Gigi, n-ai vrut sa te bagi cu mine atunci, nu-ti dau!. Eu voiam sa iau curat, dar el era suparat ca-l nenorocise IPRS-ul...Atunci mi-a spus el mai multe".

"Omar nu e terorist. N-are nici o legatura cu rapirea ziaristilor. A ajuns la disperare, mi-a zis mie: Am furat 15 ani pentru ei si acum vor sa ma bage la puscarie!. Ca dosarul i l-au facut tot Nastase cu ai lui, dupa ce i-a dat doua milioane lui Nastase la alegeri"
Gigi Becali

"Acu' ma faceti si gainar"

Desi Becali nu vrea sa recunoasca, relatia cu Hayssam era destul de strinsa atita vreme cit sirianul i-a cerut si un imprumut: "Voia 200.000 de dolari ca sa plateasca vama, ca e distrus daca nu plateste. Nu i-am dat! Pai, ce, voia sa-i platesc eu vama pentru pulpe de pui?! I-am zis: . Aduceau arabii pulpe de pui, le produceau la 25.000 de lei kilogramul si le dadeau cu 30.000. Noi le produceam cu 37.000-40.000 de lei, cum sa-l dam cu 30.000? Cum sa cistigam?! A bagat toate Avicolele in faliment..."

Gigi Becali a facut apoi o declaratie socanta: "Din cauza lui Omar, am pierdut 5 milioane de dolari in 2004 pe piata de carne!". Surprinzator insa, in ciuda "gaurii" mentionate, patronul Stelei continua sa apere imaginea lui Hayssam in aparitiile publice.

"Am cea mai mare Avicola din Europa de Est. Nu va spun mai multe pentru ca, in loc de cioban, o sa ziceti ca sint gainar. Fac profit un milion de dolari pe an. Normal, Avicola mea trebuie sa aiba profit doua milioane de euro pe luna. Deocamdata, nu face profit. Are datorii"
Gigi Becali

Din 6 aprilie, cind Omar Hayssam a fost arestat sub acuzatiile de inselaciune si asociere in vederea savirsirii de infractiuni, patronul Stelei, Gigi Becali, a sustinut ca singurele sale legaturi cu afaceristul sirian s-au rezumat la comertul cu brinza si lapte!

Gigi Becali despre

...propriile afaceri
"Am multe afaceri, dar nu sint pe numele meu. Sint pe numele la nepoti, la rude, dar nu pe cei pe care-i cheama Becali! Ca sa nu poata sa ma agate pe mine!"

...imprumuturi
"Eu daca vreau sa iau bani seriosi, ma duc la Taher si iau 3 milioane de dolari. N-am bani lichizi deloc, dar daca trebuie sa dau miine 5 milioane de dolari, dau un telefon si ii am in banca"

...relatia cu lumea interlopa
"Hotii din Bucuresti ma cunosc. Ce sufla vreunul in fata mea? Sint seful lor! Mie nu mi-e frica de infractorii romani pentru ca ei ma iubesc. Ma tem de bandele rusesti, arabe"

Pierdea la cazinou, se imprumuta la Camatari!
Gigi Becali a recunoscut unul dintre motivele pentru care imprumuta bani de la fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti in lumea interlopa drept Nutu si Sile Camataru. "Ei aveau lichiditati maximum 300.000-400.000 de dolari, eu luam de la ei 30.000-40.000 de dolari si de obicei dupa miezul noptii. Pierdeam la cazinou si ii sunam pe ei pentru ca bancile erau inchise".

ABONAT LA PARCHET

Trei vizite in ultimele 15 zile
In ultimele luni, vizitele lui Gigi Becali la Parchet s-au inmultit si, o data cu ele, a inceput sa se zdruncine si increderea patronului Stelei. El este cercetat pentru celebrul schimb de terenuri cu Armata, in urma caruia ar fi pacalit statul roman cu citeva milioane de dolari. Daca la primele vizite, patronul declara ca "Becali nu va ajunge niciodata la puscarie", miercuri, dupa ultima vizita facuta procurorilor, tonul finantatorului din Pipera s-a inmuiat: "Poate vad meciurile din Liga Campionilor in puscarie".
8 martie - audiat la Parchetul General
22 iunie - audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie
24 iunie - audiat de Parchetul National Anticoruptie
6 iulie - audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Ieri trebuia sa fie din nou audiat

Gigi Becali urma sa fie si ieri audiat de procurori in dosarul in care este acuzat de spalare de bani intr-o afacere in care a mai fost implicat si varul sau Victor Becali. Patronul Stelei a fost intors din drumul spre Parchet pentru ca procuroarea care trebuia sa-l audieze a avut ieri niste probleme personale si n-a mai ajuns la Parchet. Gigi Becali ar urma sa fie din nou convocat in cel mult doua saptamini.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.