Echipa nationala a Romaniei s-a impus sambata in fata Poloniei, scor 1-0, intr-un joc amical disputat pe stadionul Legia din Varsovia, ultimul meci al tricolorilor din acest an.
Selectionerul echipei nationale a Romaniei a declarat dupa evolutia celor doua echipe de la Varsovia ca rezultatul este unul nedrept, considerand ca o diferenta mai mare pe tabela de marcaj ar fi fost cea corecta. Partida a fost condusa de un arbitru israelian, el fiind ajutat la cele doua tuse de doi asistenti din Polonia.

"Suntem pe un drum bun. Nu am ce sa le reprosez jucatorilor, au stiut sa puna osul si s-au luptat mereu pentru victorie. Imi e greu sa pun cap la cap lucrurile in doua trei zile in care am jucatorii la dispozitie, astea se obtin in timp. Rezultatul este unul mic pentru noi, puteam marca mai mult. Sunt bucuros de atitudinea tuturor jucatorilor. Trebuie sa avem in continuare un grup unit. Echipa este bine asa cum este", a spus Lucescu la Sport.ro, citeaza NewsIn.

Cum s-a marcat golul: 0-1, min. 59: Marica a patruns pe partea stanga si a trimis pana la Ghionea; acesta a prelungit pana la Daniel Niculae, iar sutul celui din urma a fost deviat de un fundas polonez, 'pacalindu-l' pe portarul Kuszczak.

Daniel Niculae a fost convocat la echipa nationala dupa o pauza de peste un an, ultimul joc in care atacantul a evoluat fiind cel cu Lituania, scor 0-3, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010. Internationalul roman a reusit sa puncteze la revenirea in tricoul primei reprezentative, ultima sa reusita fiind cea de la amicalul cu Rusia, scor 3-0, disputat la data de 6 februarie 2008. In total, Niculae a ajuns la 6 goluri pentru nationala.

De cealalta parte, cea mai importanta absenta din lotul Romaniei a fost cea a lui Adrian Mutu, internationalul nefiind convocat si din cauza faptului ca fost operat recent la genunchi.

Cele doua echipei nationale s-au mai intalnit de 32 de ori in istorie, iar tricolorii au reusit sa se impuna in 13 partide. Alte 4 au fost castigate de polonezi, iar 15 jocuri s-au terminat la egalitate. Insa spre deosebire de romani, care vor lupta pentru accederea la turneul final al Campionatului European din 2012, Polonia este deja calificata la aceasta competitiei din postura de tara organizatoare, la fel ca si Ucraina.


Rezultatele inregistrate sambata in partidele amicale
  • Brazilia si Spania au reusit sa se impuna in jocurile cu Anglia, respectiv Argentina, in timp Croatia a realizat scorul zilei, dupa ce trecut de Liechtenstein cu 5-0.
  • Macedonia-Canada 3-0; Africa de Sud-Japonia 0-0; Estonia-Albania 0-0; Arabia Saudita-Belarus 1-1; Slovacia-SUA 1-0; Tara Galilor-Scotia 3-0; Polonia-ROMANIA 0-1; Croatia-Liechtenstein 5-0; Elvetia-Norvegia 0-1; Anglia-Brazilia 0-1; Irlanda de Nord-Serbia 0-1; Luxemburg-Islanda 1-1; Danemarca-Coreea de Sud 0-0; Belgia-Ungaria 3-0; Spania-Argentina 2-1;Italia-Olanda 0-0.
  • Jocul dintre Bulgaria si Bolivia a fost amanat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.