Fostul sef al echipei de Formula 1 Renault, care a fost suspendat pe viata din competitie, a cerut Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) daune in valoare de un milion de euro, potrivit editiei online a The Guardian.
Briatore cere anularea suspendarii sale si daune de un milion de euro pentru ca reputatia sa a fost afectata de scandalul in care a fost implicat.

Fostul sef al Renault a fost gasit vinovat ca i-a cerut lui Nelson Piquet Jr. sa provoace deliberat un accident pentru a-l avantaja pe fostul sau coleg de echipa, Fernando Alonso, relateaza NewsIn.

Cazul lui Briatore se va judeca in Franta, la 24 noiembrie. Sursa citata scrie ca fostul director al Renault, Pat Symonds, cere si el anularea suspendarii de cinci ani.

Briatore a negat toate acuzatiile care i s-au adus, iar FIA a deschis o ancheta dupa ce Piquet a dezvaluit, dupa ce a fost dat afara de la echipa, tot ceea ce s-a intamplat la cursa din 2008, din Singapore. Omul de afaceri italian a sustinut ca FIA nu a fost obiectiva in timpul investigatiei si a incalcat codul sportiv si legile Frantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.