Reprezentantii politiei au anuntat ca fostul portar al echipei Hanovra, Robert Enke, a lasat o scrisoare de adio inainte sa se arunce in fata unui tren, dar nu au facut public continutul acesteia, potrivit editiei online a cotidianului Bild.
Presa germana scrie ca fostul fotbalist a fost de mai multe ori la psiholog din cauza unor probleme personale. Impreuna cu sotia lui a adoptat acum cateva luni un copil, la trei ani dupa ce propria lui fata a murit din cauza unor afectiuni cardiace.

Oficialii lui Hanovra sustin ca acesta nu parea sa aiba probleme si au anuntat-o pe sotia lui si politia dupa ce Enke nu a mai raspuns la telefon, scrie NewsIn.

Purtatorul de cuvant al politiei, Stefan Wittke, a anuntat ca a fost vorba despre o sinucidere, iar jucatorul s-a aruncat in fata unui tren care circula cu 160km/h. Incidentul s-a petrecut la o trecere de cale ferata din Neustadt am Ruebenberge, in apropiere de Hanovra. El a adaugat ca Enke si-a parcat autoturismul in apropierea caii ferate si si-a lasat toate bunurile inauntru, fara sa inchida usa.

"Simt o tristete imensa. Cand vezi asa ceva, orice alta problema nu mai conteaza"
, a spus Franz Beckenbauer.

Presedintele Federatiei Germane de Fotbal (DFB), Theo Zwanziger, a declarat ca forul este in doliu si toti jucatorii si oficialii sunt socati de vestea pe care au primit-o.

Sute de suporteri au aprins lumanari si au adus flori in fata clubului Hanovra 96.

Federatia a anulat antrenamentul de miercuri al nationalei de fotbal, iar meciul amical cu Chile, programat sambata, s-ar putea sa nu se mai joace. FC Barcelona a tinut un moment de reculerege inainte de meciul de marti seara din Cupa Spaniei.

Robert Enke, in varsta de 32 de ani, avea 8 selectii la echipa nationala a Germaniei, fiind rezerva la Campionatul European din 2008.

El si-a inceput cariera la Carl Zeiss Jena, dupa care a continuat la Borussia Monchengladbach (1996-1999), Benfica (1999-2002), dar si la FC Barcelona, Fenerbahce si Tenerife. Din 2004, el a evoluat pentru Hanovra 96.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.