Vicepresedintele lui Poli Iasi, Pavel Hodea, a anuntat ieri ca fotbalistul Cornel Buta a fost depistat cu virusul A/H1N1, primul caz de acest fel din Liga I, iar din acest motiv s-a luat decizia anularii antrenamentelor echipei din Copou timp de sapte zile.
"Marti dimineata am aflat ca fotbalistul Cornel Buta a fost diagnosticat cu virsului A/H1N1, apoi am solicitat Directiei de Sanatate Publica sa ne trimita la club o hartie oficiala care sa certifice acest lucru, dar si masurile ce se impun. Suntem in asteptarea unei decizii, dar in cadrul unei sedinte la club am hotarat sa suspendam activitatea timp de sapte zile. In astfel de cazuri, regulamentul prevede ca intreg grupul in cadrul caruia este depistat un purtator al virusului sa-si suspende activitatea", a spus, pentru NewsIn, Hodea, care a solicitat din acest motiv Ligii Profesioniste amanarea meciului din etapa a 14-a, cu Pandurii Targu Jiu, programat la 20 noiembrie.

"Eu am facut analize saptamana trecuta, iar vineri am primit rezultatele si medicii mi-au spus ca este vorba despre o simpla viroza. Abia astazi am aflat ca am avut virusul. Am stat oricum sapte zile la domiciliu, acum sunt sanatos, nu mai am nimic. Probabil si eu am luat virusul din vestiar, de la alti colegi. Erau alti jucatori care se simteau rau inaintea mea. Sper ca acum sa nu aiba nimic fetita mea", a declarat fotbalistul in cauza, Cornel Buta.

La randul sau, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca stie de cazul Buta, insa inca nu va lua nicio decizie pana nu va avea toate datele la dispozitie: "Stim de Buta, dar trebuie sa asteptam clar analizele de la spital, sa vedem care e situatia si apoi vom lua o decizie, daca este cazul. Toti jucatorii au fost izolati la domiciliu, s-au intrerupt antrenamentele pentru o saptamana si ramane de vazut. Nu stiu daca vom amana vreun meci, dar daca ei sunt toti acasa cu cine sa joace Poli, cu portarul de la stadion si femeia de serviciu? Mai asteptam, pentru ca trebuie sa decidem in buna cunostinta de cauza".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.