Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat ca va propune luare unor masuri impotriva naturalizarii excesive a jucatorilor straini, mai ales in cazul fotbalistilor sud-americani care vin sa joace in Europa, informeaza AFP.
"Exista un exces de jucatori straini in campionatele lumii, mai ales cand vine vorba de brazilieni si argentinieni, care obtin foarte usor un pasaport european in tara unde joaca. Acest lucru ar putea duce la un Campionat Mondial din 2014 care va fi jucat doar de brazilieni si argentinieni, asa ca trebuie sa intervenim cat mai repede", a spus Blatter, conform NewsIn.

Presedintele forului mondial a adaugat ca in lume exista peste 6.000 de jucatori sud-americani care au fost naturalizati, dar sustine ca este de acord doar cu varianta in care fotbalistii primesc cetatenia dupa ce au evoluat 5 ani in tara respectiva.

De exemplu, la Campionatul Mondial din 2006, nationala Mexicului l-a avut in lot pe brazilianul Antonio Naelson, in timp ce in calificarile pentru turneul final din 2010, mexicanii au contat pe un brazilian si un argentinian, Leandro Augusto, respectiv Civente Matias.

Naturalizarea unui jucator pentru nationala de seniori se poate face doar daca acesta nu a mai evoluat la prima reprezentativa a tarii natale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.