Daca din punct de vedere fotbalistic venirea lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid a fost un succes, in materie de business, transferul portughezului nu a fost la fel de inspirat, atunci cand este comparat cu achizitia lui David Beckham, scrie Bloomberg, citat de Zf.
Vanzarile de tricouri realizate de clubul madrilen anul acesta au fost cu 75% mai slabe decat in 2003, cand a fost transferat Beckham, potrivit managerilor a sase magazine de articole sportive din Madrid.

Vanzatorii spun ca cea mai aspra recesiune cu care s-a confruntat Spania in ultimii 60 de ani si rata somajului ce a atins pragul de 19,3% sunt vinovate pentru aceasta situatie. Pentru clubul madrilen, David Beckham a fost o adevarata comoara, Real Madrid castigand de pe urma acestuia 425 mil. euro doar din vanzarea de tricouri si alte materiale promotionale. Fotbalistul britanic a fost transferat de la Manchester United in schimbul sumei de 37,5 mil. euro si a adus clubului de peste zece ori mai multi bani.

Cititi mai multe in Zf.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.