Presedintele UEFA, Michel Platini, s-a intalnit cu presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, alaturi de care a discutat despre autonomia federatiilor sportive si pariurile ilegale din fotbal, informeaza site-ul oficial al forului european.
Platini a spus ca sportul, si in special fotbalul, se confrunta cu diverse probleme in acest moment si vrea sprijinul Uniunii Europene si al Parlamentului European. Presedintele UEFA a mai tinut in luna februarie a acestui an un discurs in Parlamentul European.

Principalul subiect de discutie dintre Platini si Buzek a fost legat de protejarea modelului sportiv european, de specificitatea sportului si autonomia federatiilor sportive. Fostul international francez i-a prezentat oficialului european si proiectele legate de fair play-ul financiar in fotbal, program care este controlat de fostul premier belgian, Jean-Luc Dehaene, sau protectia minorilor si a cluburilor, scrie NewsIn.

Un alt subiect a fost cel privitor la pariurile din fotbal, in special cazurile de coruptie si meciuri trucate, dar s-a discutat si despre EURO 2012 si rolul turneului de a ajuta relatia dintre Estul si Vestul Europei.

"Sunt foarte incantat ca presedintele Parlamentului European are aceleasi opinii ca si mine si ne-a incurajat. Vreau sa-i multumesc ca este alaturi de noi si a fost de acord sa faca parte din Prietenii Fotbalului", a spus Michel Platini.

Buzek l-a felicitat pe Platini pentru propunerile legate de fair play-ul financiar si considera ca initiativele UEFA sunt cruciale pentru fotbalul european. El a anuntat ca in luna mai a anului viitor va avea loc un meci amical intre membrii Parlamentului European si cei ai parlamentelor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.