Aflata pe ultimul loc in clasamentul Ligii I, Gloria Bistrita a obtinut calificarea in sferturile de finala ale Cupei Romaniei dupa ce miercuri a trecut de Steaua, pe teren propriu, scor 5-4
GLORIA BISTRITA - STEAUA 0-0, 5-4 dupa loviturile de departajare

Pentru Gloria au marcat Borbely, Nastase, Saceanu, Hora si Coroian, iar pentru Steaua au inscris Szekely, Baciu, Plesan, si Dayro Moreno.

In minutul 81, inaintea executarii unei faze fixe in zona bancilor de rezerve, Onicas l-a lovit pe Borbely, primind cartonas rosu. Gloria Bistrita a ratat o mare ocazie in minutul 100, cand Borbely a ramas singur cu Tatarusanu, dar a sutat slab.

A urmat ca in minutul 109 Dayro Moreno sa inscrie cu un sut din interiorul careului, dar golul a fost anulat, corect, pe motiv de ofsaid. Columbianul a protestat la decizia arbitrilor si a fost avertizat cu un cartonas galben.

Cu patru minute inainte de finalul prelungirilor, Szekely a centrat de pe partea dreapta, iar Dayro Moreno a trimis peste poarta din interiorul careului. Mihai Stoichita a folosit in premiera un sistem de joc 3-4-3, iar fata de echipa de start de la derby-ul cu Rapid au aparut Ciprian Tatarusanu, Alexandru Tudose, Razvan Ochirosii, Ovidiu Petre si Krum Bibiskov.

Mijlocasul Ovidiu Petre a revenit pe gazon dupa o pauza de sase luni si jumatate, in urma accidentarii suferite la genunchi in partida cu Pandurii Targu Jiu, din 7 aprilie. Acesta a purtat banderola de capitan al gruparii din Ghencea, iar la inlocuire postura i-a revenit fundasului Eugen Baciu.

Steaua nu a mai reusit sa se califice in sferturile de finala ale Cupei Romaniei de trei ani, dupa ce in sezonul 2006-2007 a ajuns pana in faza semifinalelor. Formatia din Ghencea a castigat ultima oara acest trofeu in sezonul 1998-1999.

  • Becali: "Postul lui Stoichita nu este in pericol dupa eliminarea din Cupa"
Patronul Stelei a declarat miercuri ca Mihai Stoichita nu este in pericol sa fie demis din functie dupa eliminarea din Cupa Romaniei, in fata ultimei clasate in Liga I, Gloria Bistrita, deoarece este multumit de jocul echipei: "Nu iau nicio masura in urma acestui esec pentru ca echipa a jucat extraordinar. Jucatorii si-au dat viata pe teren, nu voi amenda pe nimeni pentru acest esec. Postul lui Stoichita nu e in pericol, ce treaba are asta cu eliminarea din Cupa? Dar nici eu nu stiu ce se intampla cu echipa in Cupa Romaniei, daca e vorba de blocaj psihologic sau de altceva".

Finantatorul gruparii din Ghencea nu este suparat nici pentru faptul ca tehnicianul i-a folosit pe Grzelak si Bibiskov, doi dintre jucatorii pe care a incercat sa-i concedieze. "I-am spus lui Stoichita ca poate sa faca ce vrea la echipa, a fost decizia lui sa-i foloseasca. Bibiskov si Grzelak sunt oameni, nu au voie sa mai greseasca si ei?", a afirmat Becali, relateaza NewsIn.

  • Stoichita da vina pe arbitraj
La randul sau, antrenorul Stelei a declarat dupa eliminarea din Cupa Romaniei, in fata Gloriei Bistritaca arbitrul Istvan Kovacs ar trebui sanctionat drastic, deoarece nu a acordat echipei sale un penalty in prima repriza. "Am avut cel putin un penalty clar in prima repriza, iar cei de la CCA sper sa analizeze atent cazul si sa ia masurile necesare. Daca nu poti sa arbitrezi, atunci mai bine stai pe bara. A fost viciere de rezultat. In rest, imi felicit baietii pentru cum au jucat, Gloria a avut doar doua ocazii. In rest, am atacat si am controlat jocul. Acum ne gandim doar la meciul cu Timisoara, unul foarte important", a spus Stoichita in cadrul conferintei de presa de la finalul meciului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.