Fostul antrenor al echipei Pandurii Targu Jiu a luat aceasta decizie pentru "a-si repara imaginea"
Acesta s-a referit la gestul facut la adresa lui Augustus Constantin, la meciul cu Unirea Urziceni.

"Am facut o analiza in liniste vizavi de ce s-a intamplat la ultimul joc de campionat si am considerat ca am gresit cu protestele fata de arbitru. Nu mi-am facut o imagine buna atunci. Sunt realist, am facut o analiza pertinenta si spun ca am gresit prin manifestarea respectiva. Pentru a nu avea o imagine gresita, marti dimineata, dupa o noapte de ganduri, am venit si i-am spus presedintelui ca, daca doreste, putem intrerupe contractul, lucru pe care l-am facut de comun acord. Am facut un gest prin care recunosc ca am un grad de vinovatie", a spus Sorin Cartu la ultima sa conferinta in postura de antrenor al gruparii Pandurii Targu Jiu.

Tehnicianul a vorbit si despre detaliile contractuale: "Voi fi platit pana azi, nu cer nimic in plus, desi am un contract prin care as mai putea obtine cateva sute de mii de euro, dar nu vreau sa fac asta. Era un contract imparabil, dar asta a fost. M-am despartit de Pandurii si asta insemnaa ca ma voi saluta si maine cu cei din conducere. Pana la vara ma voi odihni, iar in Liga a II-a nu merg", relateaza NewsIn.

In ceea ce-l priveste pe Liviu Ciobotariu, posibilul sau inlocuitor pe banca tehnica a gorjenilor, Cartu a opinat: "Ciobotariu e un antrenor care poate duce munca mea mai departe, am incredere in el, e un tehnician care poate ajuta Pandurii".

Presedintele formatiei Pandurii, Marin Condescu, a precizat modul in care s-a produs despartirea de Cartu: "Ii multumesc pentru munca depusa, mai ales ca a venit intr-o perioada grea, a castigat 53 puncte, a inchegat o echipa, iar acum era pe un onorant loc 9. A facut un gest care trebuie sa dea de gandit tuturor, un gest rar facut in aceasta lume. Asta ar trebuie sa declanseze si curatenia in fotbalul romanesc. Sorin a venit la club marti, si-a stabilit situatia, si am decis pe cale amiabila incetarea contractului. El va pleca de la echipa impreuna cu cei trei secunzi ai sai".

In acest sezon, Sorin Cartu a fost suspendat pana acum 12 etape, dar acestea au fost reduse la doar 8. Antrenorul a lipsit de pe banca gorjenilor doar in doua partide, cu Universitatea Craiova (etapa 3) si International Curtea de Arges (etapa 4). La partida din etapa a 11-a, cu Unirea Urziceni, Sorin Cartu si-a incrucisat mainile, ca si cand ar fi fost incatusat, cu trimitere la faptul ca Gheorghe Constantin (n.r. tatal lui August Constantin, arbitrului meciului) a fost arestat pentru luare de mita.

Din cauza acestui gest, Cartu a primit, luni, din partea Comisiei de Disciplina a LPF, o suspendare de 6 etape si o penalitate sportiva de 6.800 de lei. Astfel, Cartu a acumulat 12 etape de suspendare, din care a efectuat doar doua. Sorin Cartu a fost instalat pe banca tehnica a echipei din Targu Jiu la data de 23 septembrie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.