Fostul lider mondial al ATP, americanul Andre Agassi, a marturisit in autobiografia sa ca s-a dopat cu metamfetamina, in 1997
Tenismenul a explicat ca a ajuns sa consume metamfetamina in 1997, deoarece nu era in forma si avea probleme cu sotia sa de la acea vreme, actrita Brooke Shields. Agassi povesteste ca totul s-a intamplat in locuinta sa, unde a consumat drogul impreuna cu asisentul sau. Ulterior, tenismenul a fost testat pozitiv, insa i-a mintit pe oficialii ATP si a scapat de suspendare, dupa cum el insusi declara.

"Slim (n.r. asistentul sau) m-a intrebat daca vreau sa imi recapat starea de spirit de dinainte si imediat a pus pe masa o pulbere alba si a tras pe nas, apoi am facut si eu acelasi lucru. A urmat un moment de tristete imensa, de vinovatie, dupa care a inceput euforia. Nu ma simtisem niciodata atat de viu, de plin de speranta", a declarat Agassi, relateaza NewsIn, citand The Times.

Tenismenul povesteste ca, ulterior, a realizat gravitatea celor intamplate: "Am mers acasa plangand si am curatat tot. Am sters praful, am facut curat in baie si chiar am facut paturile. Numele meu, cariera mea, totul era in joc. Tot ce muncisem eu putea sa dispara. Cateva zile mai tarziu m-am asezat pe un scaun si am scris o scrisoare catre ATP, plina de minciuni amestecate cu jumatati de adevar".

Agassi explica si cum a reusit sa scape exact de suspendare: "Slim, pe care deja il concediasem, era un recunoscut consumator de droguri, care amesteca substanta cu sucurile. Atunci a venit minciuna principala, am scris ca din greseala am baut racoritoarea lui Slim. Am semnat scrisoarea, ma simteam rusinat, desigur, si mi-am promis ca minciuna aceea era punctul final pentru tot ceea ce facusem".
In urma scrisorii, ATP a retras proba pozitiva si nu a permis ca testul sa fie facut public, chiar daca in lumea tenisului exista deja zvonul ca Agassi fusese depistat pozitiv.

Andre Agassi a cucerit medalia de aur in 1996 la JO de la Atlanta, dar in 1997 nu a castigat niciun turneu important. Urmatorul sau titlu de Mare slem a venit abia in 1999, la Roland Garros, care a fost practic resuscitarea carierei sale, avand in vedere ca in acelasi an cucerea si US Open.

Autobiografia lui Andre Agassi va fi facuta publica la 9 noiembrie, sub titlul "Open: O autobiografie". Americanul a castigat peste 30 de milioane de dolari in cariera de tenismen si se bucura de un palmares de 8 titluri Mare slem. Agassi este casatorit cu fosta tenismena Steffi Graf si au impreuna doi copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.