Francezul Jean Todt, fostul sef al echipei de Formula 1 a Ferrari, a fost ales in functia de presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), in locul lui Max Mosley, informeaza AFP.
Todt a castigat alegerile in fata fostului pilot de raliuri, finlandezul Ari Vatanen, in cadrul Adunarii Generale a FIA care a avut loc in Paris, scrie NewsIn.

Nascut la 25 februarie 1946, Jean Todt si-a inceput cariera in raliuri, unde in 1981 a fost vicecampion. El a condus Peugeot Sport (1982-1993), alaturi de care a castigat doua titluri mondiale la piloti si doua la constructori, dupa care a lucrat pentru Ferrari, in Formula 1. Sub conducerea sa, scuderia italiana a castigat 98 de curse si 13 titluri mondiale, dintre care 6 la piloti.

Britanicul Max Mosley, care a fost presedinte incepand din 1993, a fost criticat in ultima parte a mandatului, mai ales din cauza unui scandal legat de viata sa privata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.