Declaratia de avere l-a dat de gol pe Gigi Becali ca nu a nu a investit niciun ban la echipa in 2009, in schimb a ridicat o parte consistenta din veniturile obtinute in Liga Campionilor.
Candidat la presedintia Romaniei, patronul Stelei, Gigi Becali, a fost nevoit sa-si depuna zilele trecute declaratia de avere la BEC, asa cum a facut-o si in primavara, atunci cand a candidat la postul de europarlamentar. Intre cele doua declaratii exista o distanta de fix sase luni, in care averea finantatorului din Ghencea nu a suferit modificari spectaculoase, scrie Cancan.

Investitia majora pe care Becali a facut-o in Ghencea a venit sub forma de imprumut acordat in nume personal. In aprilie, acesta declara in scris ca Steaua are o datorie fata de el de 76.500.000 de lei, adica 18.214.200 de euro. Conform ultimelor date furnizate de Becali, in ultimele sase luni suma datorata de club s-a diminuat la 65.754.372 de lei, de unde rezulta ca diferenta de 10.745.628 de lei, adica 2.558.482 de euro, a fost recuperata de acesta. Banii retrasi de Gigi Becali ar putea fi chiar o parte din suma care a revenit Stelei dupa participarea echipei in Liga Campionilor in sezonul trecut, ceea ce inseamna ca intr-un an patronul din Ghencea nu a investit niciun sfant, dar a scos peste doua milioane de euro.

O alta surpriza care resiese din declaratia de avere este faptul ca Gigi Becali detine doar 26% din actiuni la club, evaluate la 198.000 de lei. Restul procentelor sunt detinute de apropiatii sai si alti membri ai familiei.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.