Flacara Jocurilor Olimpice de iarna de la Vancouver din 2010 a fost aprinsa in templul zeitei Hera de la Olympia (Grecia), cu ajutorul unei oglinzi parabolice care a captat razele soarelui, informeaza AFP.
La ceremonia de aprindere a flacarii olimpice au fost prezenti presedintele CIO, Jaques Rogge, si directorul general al Comitetului de Organizare al JO 2010, John Furlong.

Actrita Maria Nafpliotou a intruchipat-o pe Marea preoteasa care s-a rugat lui Apollo, zeul soarelui, sa aprinda torta. Aceasta ceremonie a avut loc la cerinta canadienilor, pentru ca flacara sa fie aprinsa in mod traditional, scrie NewsIn.

La final, flacara olimpica i-a fost inamnata skiorului Vassilis Dimitriadis. Pentru opt zile, torta va calatori 2.180 de kilometri prin Grecia, dupa care pe 29 octomobrie va fi inmanata canadienilor printr-o ceremoniei la stadionul Panathenaic in Atena, care a gazduit prima editie a Jocurilor Olimpice, in 1896. Apoi, flacara olimpica va pacurge 45.000 de kilometri catre Canada.

Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver sunt programate in perioada 12-28 februarie 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.