Presedintele Traian Basescu i-a decorat pe sportivii si antrenorii care au obtinut rezultate deosebite in competitiile internationale din acest an, precizand ca face acest gest, desi nu este sfarsitul anului, pentru ca se apropie de sfarsitul mandatului si nu a vrut sa lase "datorii".
"Nu este sfarstitul anului, dar ma apropii eu de sfarsitul mandatului si nu am vrut sa las datorii sau obligatii neonorate, de aceea se desfasoara aceasta ceremonie astazi si nu la sfarsitul anului, insa revin la bilantul celor noua luni ale acestui an", a precizat seful statului, dupa ce a oferit medaliile sportivilor, scrie NewsIn.

"In semn de inalta apreciere pentru rezultatele sportive de exceptie" obtinute la Campionatul Mondial de Seniori(Antalya-Republica Turcia) si la Campionatul European de Seniori( Plovdiv- Republica Bulgaria) din 2009, pentru daruirea si spiritul de fair play prin care au contribuit la promovarea in lume a scolii romanesti de scrima, i-a fost conferit Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler lui Mihai Covaliu.

De asemenea, i s-a conferit Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler lui Dan Gaureanu. Sportivii Rares Dumitrescu, Gelu Florin Zalomir, Cosmin Hancianu si Tiberiu Dolniceanu au fost decorati de seful statului cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II-a.

Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a cu doua berete i-a fost conferit lui Marius Florea, "Meritul Sportiv" clasa a III-a cu o bareta lui Mihai Ion, iar "Meritul Sportiv" clasa a III-a lui Iulian Biturca. Sportivul Petrica Dumitru a primit din partea presedintelui Medalia "Meritul Sportiv" clasa I cu o bareta, Medialia "Meritul Sportiv" clasa I i-a fost conferit lui Alexandru Siriteanu, iar Medalia "Meritul Spotiv" clasa a III-a cu o bareta lui Catalin Pop.

In semn de inalta apreciere pentru rezultatele remarcabile obtinute la Campionatele Mondiale de Gimnastica Artistica de la Londra din 2009, pentru devotamentul si profesionalismul puse in slujba afirmarii sportului romanesc pe plan international, a fost conferit Ordinul "Meritul Sportiv" clasa I lui Marian Dragulescu.

Stefan Hargalas si Ioan Suciu au primit din partea presedintelui Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II-a cu o bareta. Cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II-a a fost decorat Nicusor Pascu, iar cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a cu o bareta Stefan Gal si Cristian Stoiciu.
Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a a fost conferit lui Vasile Vug si Flavius Koczi.

Medalia "Meritul Sportiv" clasa I cu doua barete a fost oferita lui Razvan Spirescu, iar "Meritul Sportiv" clasa I lui Ioan Balint si Anei Porgras. Paul Galea si Mihaela Solcanu au fost decorati cu Medalia "Meritul Sportiv" clasa a II-a, Genica Mihu a primit Medalia "Ordinul Sportiv" clasa a III-a, cu o bareta, iar Ioachim Oana a fost decorat cu Medalia "Meritul Sportiv" clasa a III-a.

Pentru rezultatele obtinute in echipa de canotaj a Romaniei la Campionatul European desfasurat la Brest- Republica Belarus si la Campionatul Mondial desfasurat la Poznan-Republica Polona din anul 2009, pentru devotamentul si profesionalismul puse in slujba afirmarii sportului romanesc pe plan intrenational, Eniko Barabas si Carmen Lupascu au primit Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II-a.

Sportivele Diana Bursuc, Rixana Cogianu, Adelina Cojocaru, Ioana Craciun, Cristina Ilie, Vasile Mastacan si Oana Neacsu au fost decorate cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a, Laura Sfetcu cu Medalia "Meritul Sportiv" clasa a II-a cu o bareta, iar Constantin Hariton si Vasile Macovei cu Medalia "Meritul Sportiv" clasa a III-a cu o bareta.

Pentru rezultate remarcabile obtinute la Campionatul Mondial de Atletism de la Berlin 2009, pentru devotamentul si profesionalismul puse in slujba afirmarii sportului romanesc pe plan international a fost conferit Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a cu o bareta Nicoletei Lenuta Grasu, lui Costel Grasu si lui Paraschiv Dan Serafim.

Estera Dobre a fost decorata de seful statului cu Medalia "Meritul Sportiv" clasa I pentru "rezultatele remarcabile obtinute la Campionatul European de Lupte din Lituania 2009, pentru devotamentul si profesionalismul puse in slujba afirmarii sportului romanesc pe plan international".

Au fost decorati cu Medalia "Meritul Sportiv" clasa a II-a Eusebiu Diaconu, Ana Marian Paval si Daniel Ionita.

Marian Dragulescu, medaliat cu aur la Londra, a fost cel care a transmis mesajul sportivilor catre seful statului, precizand ca primirea la Presedintia tarii si distinctiile acordate reprezinta un gest de pretuire a eforturilor deosebite pe care sportivii, antrenorii, tehnicienii si colectivele federatiilor sportive nationale le depun in cadrul pregatirii pentru competitiile internationale.

"Solemnitatea oferirii distinctiilor ne-a emotionat si reprezinta pentru noi toti un moment de bucurie si un stimulent in vederea continuarii cu aceeasi perseverenta a muncii de perfectionare sportiva si cucerirea de noi trofee", a spus Dragulescu, incheindu-si scurta alocutiune cu urarea "Traiasca Romania!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.