Fostul antrenor al Stelei, Dumitru Dumitriu sustine ca Fenerbahce poate fi invinsa de gruparea din Ghencea, mai ales ca acest lucru a fost realizat si de ocupanta locului 11 in Turcia, Gaziantepspor, grupare care nu are blazonul si palmaresul ros-albastrilor.
"Fenerbahce este o echipa buna, solida, a castigat opt meciuri in campionat si asta spune multe despre forta ei, dar cu toate acestea turcii pot fi invinsi, lucru demonstrat de Gaziantepspor. Steaua trebuie sa fie tupeista, sa incerce orice, pentru ca poate invinge pe Fenerbahce. Cum a spus si Gigi Becali, pe turci i-am batut mereu in razboaie, o sa-i batem si acum, istoria ne obliga, plus ca avem un palmares european mult mai bun ca ei", a spus Dumitriu pentru NewsIn.

Tehnicianul, care a fost trimisul Stelei la meciul Gaziantepspor-Fenerbahce, scor 2-1, a vorbit despre prima infrangere din campionat a gruparii pregatite de Christoph Daum: "Victoria gazdelor a venit pe final, dar a fost obtinuta cu multa sansa, pentru ca Fener a ratat doua mari ocazii la 1-0. Daca scorul devenea 2-0, altfel se scria istoria. Fenerbahce a avut meciul in mana 60 de minute, dar s-a crezut invingatoare prea repede si spre final a facut pasul inapoi, exact ca o echipa care are 1-0 in deplasare. Asta i-a costat".

In urma analizei evolutiei lui Fenerbahce din acel meci, printre evidentiatii lui Dumitriu s-au regasit fostul fundas al gruparii Universitatea Cluj, Fabio Bilica, dar si mijlocasul Cristian: "Cei doi m-au impresionat, si nu numai pe mine. Bilica a tinut apararea, a avut aparitii la finalizare si s-a miscat foarte bine pe teren. De asemenea, acest Cristian este un mijlocas cu reale calitati tehnice si percutant".

In ceea ce priveste sistemul de joc al gruparii Fenerbahce, Dumitriu a precizat: "Joaca 4-3-3 pe faza ofensiva si 4-5-1 in aparare. Principala lupta care se va da va fi intre cei doi antrenori, intre asezarile lor tactice. Acest aspect va conta foarte mult in acest meci, pentru ca o gandire tactica foarte buna iti poate apropia victoria, dar in masura in care jucatorii pun in practica ceea ce le-a cerut tehnicianul".

Fostul tehnician al Stelei a dat de inteles ca gruparea din Ghencea este avantajata de anumite aspecte in meciul cu Fenerbahce: "Steaua a jucat foarte bine cu Poli Iasi, a fost foarte ofensiva si agresiva, a castigat meciul intr-o maniera categorica, in timp ce Fenerbahce a fost invinsa intr-un meci care s-a jucat la 31 de grade Celsius si care a presupus un consum mare de energie. In Romania se va juca la o temperatura scazuta, probabil maximum 10 grade, ceea ce va conta in ecuatia finala a rezultatului".

Steaua va intalni pe Fenerbahce, joi, de la ora 20:00, in etapa a 3-a din Grupa H a Ligii Europa. Steaua si Fenerbahce s-au mai intalnit in primul tur al Cupei UEFA (actuala Liga Europa), editia 1997-1998, cu Mihai Stoichita pe banca tehnica. Ros-albastrii s-au calificat in faza urmatoare a competitiei datorita victoriei din deplasare, scor 2-1, si a remizei albe obtinute la Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.