Fostul director al echipei Renault, Flavio Briatore, va ataca in justitie Federatia Internationala de Automobilism (FIA), deoarece vrea sa obtina anularea deciziei prin care a fost suspendat pe viata, potrivit Le Journal du dimanche, citat de AFP.
Briatore a primit sanctiunea dupa ce i-a cerut pilotului Nelson Piquet Jr. sa provoace deliberat un accident in timpul Marelui Premiu de Formula 1 disputat in 2008 in Singapore.

Fostul oficial al Renault se va adresa unui tribunal din Paris, unde va cere anularea deciziei luate de FIA la 21 septembrie si va solicita daune de cel putin 500.000 de euro, scrie NewsIn.

Avocatii acestuia spun ca sanctiunea primita, in care nu este prevazuta o durata precisa, este contrara legilor europene si jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, lui Briatore nu i s-au transmis motivele pentru care a fost judecat si nici acuzatiile care i se aduc.
Reprezentantii lui sustin ca el nu a beneficiat de o judecata impartiala din partea presedintelui FIA, Max Mosley, dupa ce Briatore a dorit inlaturarea acestuia.

Flavio Briatore a fost suspendat pe viata de catre Consiliul FIA, in timp ce fostul inginer sef al Renault, Pat Symonds, a primit o suspendare de cinci ani, ambii fiind implicati in scandalul "Crashgate". Brazilianul Nelson Piquet Jr. a provocat voluntar un accident in timpul MP al statului Singapore, in 2008, la cererea celor doi, pentru a facilita victoria colegului sau, Fernando Alonso.

Renault risca excluderea definitiva din competitie in cazul in care comite nereguli in urmatorii doi ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.