Pilotul britanic Jenson Button s-a clasat, duminica, pe locul cinci in Marele Premiu al Braziliei si si-a asigurat titlul mondial la piloti, cu o etapa inainte de final, in timp ce echipa sa, Brawn GP, este campioana mondiala intrecerea constructorilor, informeaza site-ul oficial al competitiei.
Cursa de la Interlagos a fost castigata de Mark Webber, de la Red Bull, in timp ce principalul contracandidat al lui Button, Sebastian Vettel, a incheiat doar pe pozitia a patra. Pe locurile doi si trei s-au clasat Robert Kubica (BMW Sauber) si Lewis Hamilton (McLaren), relateaza NewsIn.

Button a adunat 89 de puncte, cu o etapa inainte de finalul sezonului, si se afla la 15 distanta de Vettel, si la 17 de coechipierul sau de la Brawn, Rubens Barrichello.

In varsta de 29 de ani, britanicul a intrat in Formula 1 in anul 1999, ca pilot de teste pentru McLaren, iar prima cursa a castigat-o abia in anul 2006, de altfel, singura pana in actualul sezon. In 2009, Button a castigat nu mai putin de sase curse.

De asemenea, Brawn GP si-a asigurat titlul mondial la constructori, avand 161 de puncte cu o etapa inainte de final, cu 25,5 mai multe decat rivalii de la Red Bull Renault si cu nu mai putin de 90 decat McLaren-Mercedes.

Brawn GP este debutanta in Formula 1, intrand in competitie abia in acest an, dupa ce Ross Brawn a cumparat echipa de la Honda, care si-a anuntat retragerea la finele anului 2008. Din cele 16 curse disputate pana acum, Brawn a reusit sa castige jumatate, sase prin Button si doua prin Barrichello.

Ultimul Mare Premiu al sezonului 2009 este programat la 1 noiembrie, la Abu-Dhabi, in Emiratele Arabe Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.