Delegatia Romaniei a castigat patru medalii la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Londra, doua de aur, prin Marian Dragulescu, una de argint, prin Flavius Koczi, si una de bronz, prin Ana Porgras.
La feminin, Romania a avut doua reprezentante in finala de individual compus, Ana Porgras si Anamaria Tamarjan, si trei prezente in finalele pe aparate, toate ale Anei Porgras, sportiva in varsta de 16 ani aflata la prima ei competitie majora.

La individual compus, Porgras a ocupat locul 7, cu un total de 56,500, din 13,675 (sarituri), 14,675 (paralele), 14,125 (barna) si 14,025 (sol), in timp ce Tamirjan a terminat concursul pe pozitia a 9-a, cu un punctaj de 55,625, obtinut ca a urmare a notelor primite la cele patru aparate: 14,275 (sarituri), 13,625 (paralele), 14,125 (barna) si 13,600 (sol).

Singura medalie pentru fetele pregatite de Nicolae Forminte a fost adusa de Porgras, bronz la paralele, prima medalie pentru Romania la acest aparat dupa sapte ani, ultima reusita fiind argintul european al Oanei Petrovschi din 2002, de la Debrecen, scrie NewsIn. La barna, gimnasta legitimata la Galati nu a mai reusit performanta din calificari si s-a clasat doar pe locul 7, dupa ce a cazut de pe "puntea suspinelor". In finala de la sol, Porgras a ocupat locul 5.

La masculin, antrenorul Nicusor Pascu nu a inscris sportivi in calificarile pentru individual compus, preferand sa se bazeze pe finalele pe aparate, strategie care s-a dovedit castigatoare. Romania a avut 5 prezente in finalele pe aparate ale acestei editii, Marian Dragulescu (sarituri si sol), Flavius Koczi (sarituri si cal cu manere) si George Stanescu (inele).

Marian Dragulescu si-a aratat clasa si si-a trecut in palmares inca doua titluri mondiale, pe langa cele sase pe care le mai avea. Prima medalie de aur a fost castigata sambata, la sol, unde a fost notat cu 15,700, iar cea de-a doua, duminica, la sarituri, unde a reusit un punctaj de 16,575. In finala de la sarituri, argintul a fost castigat de Flavius Koczi, care a fost notat cu 16,337.

In finala de la inele, George Stanescu a ocupat locul 4, cu nota 15,325, in timp ce la cal cu manere, Flavius Koczi a fost notat cu 14,975 si a terminat pe 6.

In ierarhia pe medalii, Romania s-a clasat pe pozitia a treia, dupa China (9 medalii - 6 de aur, doua de argint si una de bronz) si Statele Unite ale Americii (5 medalii - doua de aur, una de argint si doua de bronz).



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.