Camerelo sportivilor din Satul Olimpic de la JO 2012 din Londra ar putea fi controlate de cei care se ocupa de antidoping in orice moment si fara niciun fel de avertisment, conform unei propuneri a ministrului britanic al Sportului, Gerry Sutcliffe, informeaza AFP.
"In ceea ce priveste dopajul, cercetam posibilitatea ca locul unde acestia vor locui sa poata fi controlat oricand, iar camerele lor sa fie deschise pentru inspectorii care lupta impotriva dopajului. Am discutat despre acest aspect cu membrii Comitetului de Organizare al JO si cu reprezentantii CIO. In alte tari vedem cum fortele de ordine intra peste oameni, dar daca atletii ar sti cand vin aceste controale ar putea ascunde orice substanta, iar raidul nu ar avea acelasi efect", a spus Sutcliffe, potrivit NewsIn.

Totusi, decizia finala in ceea ce priveste aceasta posibilitate va aprtine CIO, care va decide daca masura ar putea aduce beneficii majore in lupta impotriva dopajului.

Jocurile Olimpice din 2012 se vor desfasura la Londra, iar combaterea dopajului pare a fi una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta membrii Comitetului Olimpic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.