Selectionerul a declarat dupa succesul cu Insulele Feroe, scor 3-1, ca nationala a inregistrat un progres de la venirea sa, reusind sa se mentina in grupa a doua valorica pentru tragerea la sorti a preliminariilor EURO 2012
"Daca inaintea meciului cu Lituania, ne aflam in urma a treia, acum, la finalul campaniei, am ramas in urna a doua valorica. Mi-am indeplinit primul obiectiv, acum mai ramane sa il indeplinesc si pe al doilea, calificarea la Campionatul European, chiar daca nu va fi deloc usor", a spus Lucescu, adaugand ca infrangerea de la Belgrad, chiar daca a fost umilitoare, ca va fi pozitiva pentru viitor.

Tehnicianul crede ca victoria cu Feroe a reusit sa le ridice moralul tricolorilor dupa esecul din Serbia: "A fost un meci alert, in care s-a jucat cu seriozitate. S-a alergat mult si s-a dorit spectacolul. A fost o victorie cu 3-1, dar pentru un jucator de fotbal, e important sa castigi, mai ales dupa o umilinta precum cea de la Belgrad".

Lucescu afirma insa ca in acest moment, fotbalul romanesc nu ii ofera posibilitatea de a avea o arie larga de selectie: "Fotbalul romanesc nu are valori tehnice deosebite. Poate peste patru sau cinci ani vor aparea alti jucatori, dar momentan, asta e valoarea noastra. Trebuie sa intelegem ca o calificare se obtine si cu echipe mici, dar si cu o organizare foarte buna in meciurile cu echipele mari, exact asa cum am procedat in jocul cu Franta. Toata lumea trebuie sa gandesca intr-o singura directie, sa nu mai fie presiuni pe nationala".

Selectionerul nu a dorit sa discute despre Adrian Mutu, jucator despre care s-a vehiculat ca nu va mai fi convocat la nationala din cauza atitudinii sale. "De ce sa vorbim de cineva care nu e aici? Vom discuta pe viitor daca va mai fi vorba despre vreo convocare", a punctat acesta.

Echipa nationala a Romaniei a invins, miercuri, la Piatra Neamt, scor 3-1, reprezentativa Insulelor Feroe, si s-a clasat pe penultimul loc in Grupa a 7-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2010, incheind astfel cea mai slaba campanie de calificare din ultimele patru decenii.

ROMANIA - INSULELE FEROE 3-1 (Apostol 15, Bucur 64, Mazilu 86 / Egil Bo 83)

Romania: Pantilimon - Panin, Radoi, Goian (Galamaz 24), Rat - Mara, Apostol, N. Grigore, D. Varga - Marica (Mazilu 82), Bucur (A. Cristea 76). Selectioner: Razvan Lucescu.

  • Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 15: Apostol a patruns in careu si a sutat puternic la coltul scurt, pe sub portarul Mikkelsen.
2-0, min. 64: Marica a centrat de pe partea dreapta si Bucur a inscris cu o lovitura de cap, din sase metri.
2-1, min. 83: Egil Bo a marcat cu o lovitura de cap de la 14 metri, de langa mai multi tricolori, dupa o centrare venita de pe partea dreapta de la Olsen.
3-1, min 86: Andrei Cristea a sutat slab, Mikkelsen a respins in fata, iar Mazilu a marcat din sase metri.


Suporterii nemteni, care au umplut stadionul pentru acest meci, au afisat doua bannere pe tot parcursul meciului in care isi manifestau sprijinul pentru prima reprezentativa: "Romania, Moldova e casa ta" si "Moldova te iubeste neconditionat". In replica, tricolorii au intrat pe teren cu un banner pe care scria "Multumim pentru sustinere".

Partida cu Feroe a fost a doua din istorie disputata la Piatra Neamt, dupa cea cu Luxemburg, din preliminariile EURO 2008, din 28 martie 2007. Atunci, tricolorii s-au impus cu 3-0.

Intr-un alt meci din Grupa a 7-a, Lituania a invins Serbia, scor 2-1, si a reusit astfel sa isi asigure locul 4 in clasament, cu 12 puncte. In schimb, Romania, care are acelasi numar de puncte, a terminat pe 5 are dezavantaj in meciurile directe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.