Selectionerul Romaniei, Razvan Lucescu, a declarat ieri la Piatra Neamt ca pretinde respect de la jucatori, atat fata de el, cat si fata de echipa si munca
"Am anumite idei si principii. Am respect fata de jucatorii mei, asa cum astept si de la ei pentru mine, pentru echipa, pentru munca. Daca vreun jucator nu intelege asta, o sa iau masuri. Nu voi face afirmatii despre unul sau altul dintre jucatori. Eu nu sunt antrenor la echipa de club ca sa pot da jucatori afara. Desi Mutu si Cristea au stat mai mult in acea seara, nu s-a pierdut cu Serbia din aceasta cauza. Dupa meciul cu Feroe vom trage concluziile", a declarat selectionerul Lucescu, adaugand ca infrangerea cu Serbia este cea mai mare dezamagire din cariera sa de antrenor: "Poate a fost cea mai mare dezamagire a mea, a mai fost meciul din sferturile Cupei UEFA cu Rapid, insa atunci era alta miza".

Lucescu sustine ca esecul categoric in fata Serbiei reprezinta o pata neagra pentru fotbalul romanesc: "Eu si toti jucatorii din lot suntem responsabili pentru esecul din Serbia. Cu Franta am murit pe teren, insa cu Serbia am intrat prea relaxati. Ar trebui sa uitam de acest meci, desi nu cred ca vom reusi asa de repede. O sa am de invatat din infrangerea cu Serbia. Pentru noi, jucatorii si antrenorii, e cel mai greu, pentru ca ramanem cu proportia rezultatului. Pentru noi ramane o pata neagra, chiar daca miza nu era mare, nu am gasit motivatia, a fost doar un accident. Ca lot nu ne putem compara cu fortele mari ele Europei. Indiferent cine venea pe banca nationalei, nu reusea mai mult", relateaza NewsIn.

Lucescu a mai afirmat ca in viitoarea campanie de calificare isi va consolida un nucleu de baza la prima reprezentativa si nu va mai rula foarte multi jucatori la lot: "Viitorul nu e grozav, nici prezentul nu e, dar o calificare se poate asigura prin multa munca. Sunt intr-o situatie de a incerca, de a forma un anumit nucleu pentru urmatoarea campanie, atunci cand nu va mai exista alternanta asta mare de jucatori. In campania urmatoare vor veni meciurile grele, acolo este miza cea mare si acele partide trebuie castigate".

Echipa nationala a Romaniei a pierdut, sambata, in fata Serbiei, scor 0-5, acesta fiind cel mai categoric esec al tricolorilor dupa o pauza de 26 de ani, atunci cand prima reprezentativa era invinsa de Tara Galilor, tot la o diferenta de 5 goluri.

Jucatorii pregatiti de Razvan Lucescu vor intalni in ultimul meci al preliminariilor pentru turneul final din Africa de Sud reprezentativa Insulelor Feroe, miercuri, 14 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul Municipal din Piatra Neamt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.