Antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat agentiei NewsIn, ca Adrian Mutu nu a avut atitudinea corespunzatoare in meciul Serbia-Romania, motiv pentru care este de parere ca atacantul Fiorentinei nu ar mai trebui convocat pana nu isi va revizui atitudinea.
"Mutu trebuie sa-si puna o intrebare: doreste sau nu mai doreste sa reprezinte culorile Romaniei? Este foarte important ce vrea el in continuare de la echipa nationala, are o varsta, trebuie sa aiba o stare de responsabilitate pentru ca el este un exemplu pentru ceilalti, atat in bine, cat si in rau. Daca Mutu nu-si va schimba comportamentul, in urmatoarea perioada ar trebui ca nationala sa fie reconstruita fara el. Doar daca el isi va schimba atitudinea fata de fotbalul romanesc si fata echipa nationala, doar atunci se poate intoarce, doar daca el crede ca poate face asta", a spus Mircea Lucescu.

Intrebat daca evolutia lui Adrian Mutu in faza defensiva putea fi mai buna, Mircea Lucescu a opinat: "Au fost cativa jucatori care au incercat sa-si salveze imaginea in meciul cu Serbia. La primul gol al Serbiei, cred ca Adrian Mutu i-a intors spatele lui Zigic, care nu a lovit mingea din saritura, ci a fost cu picioarele pe gazon. Probabil, a facut asta din teama. Apoi, la golul doi al Serbiei, cred ca Mutu a driblat inconstient la mijlocul terenului in conditii de presing al adversarilor, cand in mod normal ar fi trebuit sa paseze simplu, pentru ca in acea zona fiecare stie ca trebuie sa joace cat mai simplu".

Echipa nationala a Romaniei a pierdut cu scorul de 0-5 meciul disputat sambata in fata Serbiei, in Grupa 7 a preliminariilor CM 2010. Gazdele si-au asigurat calificarea la turneul final din 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.