Detinatorul drepturilor pentru meciul Ucraina-Anglia, care a fost transmis in Marea Britanie numai pe internet, a obtinut aproape 3 milioane de lire sterline, iar respectiva partida a devenit cea mai profitabila intalnire transmisa pe internet din istorie, potrivit Sunday Times.

Costul pentru a urmari meciul a fost intre 4,99 si 11,99 lire sterline, iar cel putin 250.000 de fani au platit respectivele sume, realteaza NewsIn.

Audienta totala estimata a fost de mai mult de 500.000 de persoane. Pe locul secund in clasamentul celor mai urmarite partide se afla amicalul lui Manchester City cu FC Barcelona, disputat la 19 august, si urmarit de 95.000 de fani. Meciul a fost transmis atunci gratis de site-ul echipei engleze.

Sursa citata mentioneaza ca transmisia pe internet nu a avut probleme, iar detinatorul drepturilor, compania Kentaro, a obtinut cu mult mai mult de 900.000 de lire sterline, suma pe care dorea BBC sa o ofere pentru a transmite partida. Secvente din meci au fost transmise de BBC2 noaptea trecuta.

Detinatorul drepturilor a obtinut bani si din biletele vandute fanilor care au urmarit meciul la unele dintre cinematografele din tara. Reprezentantii firmei au negociat cu toti marii furnizori de internet din Marea Britanie, iar acestia au blocat accesul la site-urile straine care transmiteau gratis partida.

Ucraina a castigat cu 1-0 partida cu Anglia, singurul gol fiind reusit de Nazarenko (29). Nationala engleza este deja calificata la CM 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.