Echipa nationala a Romaniei a suferit prima infrangere sub comanda lui Razvan Lucescu, fiind invinsa sambata de Serbia, la Belgrad, scor 5-0, in Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, rezultat in urma caruia reprezentativa plavilor si-a asigurat prezenta la Campionatul Mondial.

"Este una dintre cele mai mari umilinte, in astfel de situatii nu mai exista loc de discutii. Dezastrul a pornit dupa ce am primit golul doi, pentru ca prima repriza a fost mai echilibrata, in care nu am lasat Serbia sa isi creeze mari ocazii. Nu ma asteptam sa reactionam in halul asta la golul doi. A fost indisciplina tactica a mijlocasilor, iar din momentul ala parca am innebunit. In ultimele minute ale meciului noi faceam presing, de parca am fi putut egala. A fost o noapte tampita din toate punctele de vedere. Nu am mai aratat nici macar acea stare de spirit de pana acum, care ne ajutase mult", a declarat selectionerul Razvan Lucescu, sambata (n.r. 10 octombrie 2009), dupa partida cu Serbia.

Potrivit NewsIn, tehnicianul a afirmat ca el este vinovat pentru infrangere: "Sunt principalul vinovat din moment ce am pierdut cu 5-0. Eu sunt primul responsabil pentru acest esec. A fost o noapte total gresita, pe care trebuie sa o uitam cat mai repede. Cand au simtit ca pierdem jocul, a existat un abandon din partea jucatorilor".

Acestaa adaugat ca nu considera ca Adrian Mutu si Cristian Chivu au primit cartonase in mod intentionat pentru a lipsi de la meciul cu Insulele Feroe. "Nu vreau sa comentez asta. Mutu ar fi scapat spre gol daca nu l-ar fi semnalizat in ofsaid, probabil s-a enervat. La Chivu a fost vorba de un atac intarziat si asa s-a ajuns la cartonasul rosu. Nu ma gandesc deloc ca au luat intentionat cartonase", a opinat selectionerul.

In incheiere, Razvan Lucescu a precizat ca niciunul dintre jucatorii neconvocati nu ar fi putut face diferenta in partida cu Serbia deoarece "nu ar fi reusit sa aduca un plus deosebit, fotbalul romanesc nu iti permite sa ai prea multe solutii".

Becali: "Lucescu este un mare antrenor, dar nu are stofa de selectioner"

In ceea ce priveste infrangerea cu 5 la 0 in fata Serbiei, patronul Stelei, Gigi Becali, considera ca rezultatul de sambata nu este un accident si ca astfel de partide vor mai fi. "Este numai vina lui Lucescu. El e un mare antrenor, dar nu poate fi selectioner, nu are stofa. El poate antrena jucatori pe care ii vede tot timpul, asta e talentul lui, dar de nationala nu e bun", a punctat Becali la GSPTV.

La randul sau, finantatorul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a spus: "Cand am pus un antrenor pe incercatelea, care nu avea o cariera in spate, l-am pus ca e fiul lui Lucescu. Doar ca e frumos, nu e de ajuns... Ce nationala in primele 20 din lume are antrenor care nu a jucat fotbal la nivel inalt? S-au grabit cu numirea lui Lucescu, mai avea nevoie de vreo 4-5 ani, sa ia si el un campionat. Dan Petrescu era cel mai potrivit pentru a fi numit. Nu poti sa faci reconstructie cu jucatori de 27-28 de ani".


Calificarea Serbiei la turneul final sarbatorita de mii de oameni pe strazile Belgradului

De cealalta parte a baricadei, mii de suporteri sarbi au sarbatorit sambata noapte calificarea echipei nationale la Campionatul Mondial din 2010, potrivit AFP.

Imediat dupa finalul partidei disputate pe stadionul Steaua Rosie in fata a 50.000 de spectatori, sute de masini, pe care erau legate steaguri ale Serbiei, au facut ocolul strazilor din capitala tarii.

Alte cateva mii de fani au iesit apoi pe strazile din centrul Belgradului pentru a sarbatori succesul si prima calificare la Campionatul Mondial sub numele de Serbia.

Jucatorii nationalei si selectionerul Radomir Antic urmau sa ajunga in mijlocul suporterilor cu un autocar descoperit pentru a celebra impreuna cu acestia calificarea istorica.


Radomir Antic: "Am avut o seara perfecta, formam o echipa adevarata"

"Ce pot sa spun este ca am avut o seara perfecta, o seara completa. Am confirmat in acest meci ceea ce am facut si in restul campaniei, am jucat de o maniera entuziasmanta si am facut un joc foarte bun. Am dovedit ca formam o echipa adevarata", a spus Antic.

Mijlocasul Milan Jovanovic, autorul ultimelor doua goluri, este incantat de faptul ca Serbia si-a asigurat prezenta la Mondial cu o etapa inainte de incheierea preliminariilor. "Faptul ca am terminat pe primul loc intr-o grupa atat de dificila si ne-am calificat la Campionatul Mondial cu o etapa inainte inseamna enorm pentru noi", a afirmat acesta completat de Stankovic: "Sunt foarte fericit pentru ce am reusit, ii multumim selectionerului Antic pentru ca ne-a dat incredere pentru a juca un fotbal foarte bun".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.