Echipa Romaniei a cucerit medaliile de aur la Campionatul Mondial de scrima din Turcia, in proba de sabie, dupa ce a invins in finala reprezentativa Italiei, scor 45-44, informeaza site-ul competitiei.
Intalnirea a avut un final dramatic, dupa ce italienii s-au distantat si s-au aflat la doua tuse de victorie, iar vicecampionul Rares Dumitrescu a recuperat, egaland la 43. Cele doua echipe s-au aflat din nou la egalitate, la 44, dupa care tricolorii au reusit punctul victoriei.

Echipa Romaniei, formata din Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hanceanu si Florin Zalomir, s-a calificat in finala competitiei dupa ce a invins in semifinale Ungaria, scor 45-39, relateaza NewsIn.

Presedintele Federatiei Romane de Scrima, Ana Pascu, a declarat agentiei NewsIn, ca finala de sabie dintre Romania si Italia a fost de infarct, iar tricolorii au reusit miracolul zilei la Campionatele Mondiale de scrima din Turcia.

"Sunt fericita, fericita, fericita! A fost ceva de infarct, miracolul zilei cum au spus toti cei de aici. A fost o surpriza extraordinara si s-a demonstrat ca avem o echipa de nivel tehnico-tactic extraordinar",
a spus Pascu.

Aceasta a marturisit ca scrimerii romani au fost foarte motivati dupa calificarea in finala si au constientizat ca se afla in fata unei performante unice. "Baietii mi-au spus inainte de meci ca vor face tot ce pot pentru a castiga finala, iar Rares Dumitrescu a fost senzational. A reusit 11 tuse, ceea ce este enorm, pentru ca l-a avut in fata pe campionul Aldo Montano", a mai spus Pascu.

Delegatia Romaniei prezenta la Mondialele din Antalya mai are in palmares o medalie de argint, cucerita de Rares Dumitrescu la sabie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.