Centrul Est-European de Monitorizare anti-rasism, cu sediul in Varsovia, va fi inaugurat in luna octombrie, cu sprijinul UEFA, si va monitoriza cazurile de rasism din Europa de Est, dar si de la EURO 2012, competitie gazduita de Polonia si Ucraina, informeaza site-ul oficial al forului.
"Importanta sociala tot mai mare a fotbalului in Polonia si Ucraina inainte de 2012 ne da ocazia sa luptam impotriva xenofobiei si a rasismului in Europa de Est", a spus unul dintre coordonatorii centrului, sociologul Rafal Pankowski.

"Punctul nostru de pornire este rasismul in fotbal, dar vom analiza tot ce se refera la discriminare",
a afirmat Jacek Purski, unul dintre oficiali, potrivit NewsIn.

Centrul face parte dintr-un proiect de trei ani al asociatiei Football Against Racinsm in Europe (FARE), finantat de UEFA si sustinut si de FIFPro.

Obiectivul este realizarea unor activitati impotriva discriminarii si colaborarea cu minoritatile si autoritatile pentru promovarea FARE in Estul Europei.

Proiectul va fi mai dezvoltat in Ungaria si Slovacia, dar va monitoriza cazurile de rasism si din Romania, Bulgaria, Rusia, Belarus si Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.