Inainte cu citeva ore sa fie instalat presedinte executiv la Dinamo, Ioan Becali a lovit cu masina, pe trecerea de pietoni, un pusti in virsta de 14 ani. Accidentul s-a petrecut in fata magazinului Billa de pe Soseaua Barbu Vacarescu, in apropierea clubului Dinamo. Victima, Toma Savulescu, a fost internata de parinti la Spitalul Grigore Alexandrescu, la doua ore dupa accident.

Declaratii bilbiite

In ziua accidentului, Ioan Becali a avut o conferinta de presa, dar n-a afisat vreo stare de disconfort. Asta pina cind jurnalistii i-au pus intrebari legate de accident. "Iar va ocupati de prostii", a reactionat el. Dar a recunoscut: "A fost un copil! Am frinat, el a pus mina pe capota si a cazut. Am vrut sa-l duc la spital, dar era prea in forma. As fi vrut sa-i dau citeva milioane, dar a fugit!", a spus Becali. Presionat de jurnalisti si-a schimat jumatate de declaratie in doar doua minute: "I-am dat citeva milioane si dupa aceea a fugit". A vrut sa sugereze ca pustiul nu patise nimic, ca sa-si acopere astfel fuga de la locul accidentului. Mai exista insa o varianta pe care Ioan Becali a oferit-o Politiei. Aceea ca l-ar fi luat pe pusti in masina si apoi l-a sunat pe Victor Becali, fratele lui, pentru a se ocupa in continuare de toata povestea, el fiind ocupat.

Legea e clara

"Parasirea locului accidentului de catre conducatorul auto care a provocat accidentul, accident din care a rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani"

MENAJAT

Nu i s-a luat proba de singe
Traditionalele legaturi dintre MI si Dinamo s-au reactivat si in cazul accidentului produs de Ioan Becali. Contactati de jurnalisti, capii Politiei Capitalei au incercat sa-l protejeze pe noul presedinte dinamovist, negind cu tarie ca accidentul ar fi avut loc. Declaratiile si comunicatele de presa au inceput sa curga dinspre oamenii in uniforma abia dupa ce fostul impresar si-a recunoscut fapta. Ori Politia are probleme de comunicare la "virf", ori comunica prea mult cu sefii de la Dinamo. Cert e ca dupa un asemenea accident, lui Ioan Becali nu i s-au luat probe de singe.

Victima lui Becali face polo la Dinamo

"A vrut sa spun c-am cazut"

Toma Savulescu a povestit unui prieten cum Ioan Becali l-a sfatuit sa minta pentru a-l acoperi pe el
Gazeta Sporturilor l-a gasit ieri pe copilul lovit de Ioan Becali la sectia de Ortopedie a Spitalului "Grigore Alexandrescu". Pustiul, un baiat brunet cu cirlionti negri, a marturisit: "Nu vreau sa fac nici o declaratie fara mama, pentru ca oricum Becali este tare si toti incearca acum sa-l scape".

Toma a povestit totusi unor prieteni veniti in vizita ca era pe trecerea de pietoni cind autoturismul condus de Becali l-a izbit. "Am cazut si m-am lovit la cap. Cind m-am ridicat eram ametit tare si vedeam totul in verde. Giovanni m-a urcat in masina si m-a dus pina la Dinamo. Acolo m-a lasat in grija lui Victor, fratele lui, care m-a lasat la spital. In masina, mi-a dat niste bani ca sa am de radiografii si mi-a zis sa spun ca am cazut", si-a amintit Toma despre accident.

Copilul a venit singur la Spitalul "Grigore Alexandrescu", pentru ca cei de la Spitalul Floreasca nu au vrut sa-l trateze, motivind ca este prea mic. Se pare ca Ioan Becali l-a vizitat luni seara in jurul orei 23, discutind cu mama lui Toma despre o eventuala intelegere, dar nu se stie daca familia copilului va accepta musamalizarea cazului.

Are fractura la antebratul sting

Buletinul medical emis de Spitalul de Urgenta "Grigore Alexandrescu" arata ca Toma Savulescu a fost internat la ora 16:15 cu diagnosticul "fractura prin tasare radius stinga". Nu i-a fost descoperit un traumatism cranio-cerebral, dar copilul a primit tratament ortopedic de urgenta.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.