Capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, a declarat, marti, ca partida cu Serbia din preliminariile CM 2010 va fi foarte dificila, insa tricolorii vor sa obtina un rezultat pozitiv pentru a apara blazonul primei reprezentative.
"E un meci precum celelalte de pana acum. Ne dorim un rezultat bun pentru a apara blazonul echipei nationale, dar si pentru a ramane in urna a doua valorica. Chiar daca nu mai avem sanse de calificare, la fel ca in restul partidelor, vom trata adversarul cu foarte multa seriozitate", a spus Chivu, conform NewsIn.

La randul sau, fundasul echipei Palermo, Dorin Goian, a afirmat ca romanii vor merge la Belgrad pentru a face un meci cat mai bun: "Nu e placut sa stim ca ei au sanse de calificare la turneul final si noi nu. Am fi vrut sa fie invers. Am inceput un nou drum si trebuie sa jucam din ce in ce mai bine. Avem nevoie de rezultate pozitive, pentru a aborda cu incredere viitoarea campanie de calificare. Trebuie sa infruntam realitatea in meciul cu Serbia, dar acum tragem ponoasele pentru ce am facut inainte. Mergem acolo pentru a evolua cat mai bine".

Goian este de parere ca nationala Romaniei ar fi putut obtine mai mult in aceste preliminarii si considera ca declinul tricolorilor a inceput dupa infrangerea de pe teren propriu cu Lituania, scor 0-3. " Am jucat destul de prost in aceasta campanie de calificare, din moment ce nu suntem mai sus in clasament. Cred ca acel prim joc cu Lituania ne-a taiat elanul, erau trei puncte pe care eram obligati sa le castigam. De acolo a inceput declinul", a conchis fostul jucator al Stelei.

Romania va juca la 10 octombrie, la Belgrad, impotriva Serbiei, iar patru zile mai tarziu va intalni Insulele Feroe, la Piatra Neamt, in ultimele doua partide din Grupa a 7-a de calificare la Campionatul Mondial din 2010.

Dupa 8 meciuri, Romania ocupa penultimul loc in grupa, cu 9 puncte, in timp ce lider este Serbia, cu 19 puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.