Campania UEFA Champions League Trophy Tour 2009 a ajuns, vineri, la Bucuresti, unde trofeul Ligii Campionilor va putea fi admirat de fani in zilele de sambata si duminica in spatiul expozitional special amenajat in Piata Constiutiei.
Bucurestiul a devenit al saselea oras din Romania, dupa Arad, Timisoara, Sibiu, Brasov si Pitesti, care va gazdui trofeul Ligii Campionilor, in perioada 3-4 octombrie. A fost pentru prima oara cand trofeul a fost scos din vitrina unde era amplasat, fostul portar Helmuth Duckadam purtandu-l pana la suportul din Trophy Village Tour, un spatiu unde mai pot fi admirate o replica a primului trofeu al Ligii Campionilor, ghetele de joc ale lui Kaka, tricoul purtat de Michel Platini, echipamentul lui Ronaldinho de la Barcelona sau un tricou de la Real Madrid, cu autografele jucatorilor, arata NewsIn.

"Abia am asteptat sa ating din nou trofeul. La 23 de ani distanta dupa ce am reusit sa il castig, nu credeam ca o sa mai apuc vreodata. Probabil e prima si ultima oara cand se intampla asta. Acum am avut emotii mai mari decat atunci cand am castigat Cupa Campionilor pentru ca atunci nu am realizat ce mare performanta am facut", a spus Duckadam, ambasador al UEFA Champions League Trophy Tour.

Oficialul UEFA care insoteste caravana, Kimmo Bellman, a declarat ca este multumit de rezultatele de pana acum ale campaniei: "Principalul obiectiv al UEFA este sa aducem trofeul in fata cat mai multor fani. E o experienta unica pentru ei si starneste mari emotii de fiecare data cand este prezentat. Suntem bucurosi ca putem oferi acest privilegiu si fanilor romani, mai ales ca fotbalul romanesc a ajuns pe locul 7 in clasamentul coeficientilor".

Prezent la festivitatea de prezentare a trofeului, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, sustine ca sansa ca o echipa din Romania sa mai castige Liga Campionilor este una infima: "Nu cred ca se poate intampla momentan ca o echipa din Romania sa mai ajunga acolo. Pentru Unirea e greu sa ajunga si in primavara europeana, dar sa mai si castige. Avem mai mult sanse in Liga Europa, unde chiar daca am avut joi o seara mai slaba, inca ne putem califica cu cel putin o echipa".

Trofeul Ligii Campionilor va putea fi admirat in zilele de sambata si duminica, in Trophy Village Tour din Piata Constitutiei, iar apoi isi va continua drumul in Ungaria si Bulgaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.