Scuderia Ferrari a anuntat, miercuri, intr-un comunicat oficial, ca a ajuns la o intelegere cu pilotul spaniol Fernando Alonso, iar acesta va concura pentru echipa din sezonul 2010. Contractul lui Alonso a fost semnat pentru o perioada de trei ani de zile.
Cuplul de piloti de la Ferrari va fi compus din sezonul viitor din Felipe Massa si Fernando Alonso, in timp ce pilot de rezerva va fi Giancarlo Fisichella. In ceea ce il privste pe Kimi Raikkonen, acesta va parasi scuderia la finalul actualului sezon, informeaza NewsIn.

"Suntem foarte mandri sa-l primim la echipa pe un pilot castigator, care a demonstrat ca are un talent incredibil, reusind sa castige doua titluri de campion. Ii multumim lui Kimi pentru tot ceea ce a facut cat timp a concurat pentru Ferrari. A reusit sa castige un titlu de campion si a contribuit la istoria scuderiei", a spus seful echipei, Stefano Domenicali.

"Am decis de comun acord rezilierea contractului, cu un an inainte ca acesta sa expire. Sunt trist ca voi pleca de la echipa la care am fost timp de trei ani. Aici m-am simtit mereu ca acasa si am multe amintiri frumoase", a afirmat Kimi Raikkonen.

Spaniolul Fernando Alonso a castigat doua titluri de campion mondial, in 2005 si 2006, alaturi de Renault. El a mai concurat pentru Minardi si McLaren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.